söndag 17 maj 2015

SYDCUP nr 1 EKSJÖ

Nu har det rullat igång i "södra" Sverige också. Deltävling 1 i Sydcupen kördes på Nifsarp i Eksjö. Sture och Johan tog Jimmy med sig  i det rullande hotellet och drog iväg på fredagen. Och eftersom redaktören/fotografen, d v s jag, inte var med (där tog jag i), så skarvar jag ihop lite i efterhand. Behövde knappast pumpa på info för när de kom hem babblades det om allt som hänt så det var bara att försöka lägga lite på minnet.

Jag följde förstås det hela via Myrcm men det blir lite torftigt när det inte är online igång. Men med Stefan vid spakarna så ordnade det givetvis upp sig till finalerna. Utan Stefan stannar buggySverige. 

Det är ett par år sedan Johan körde där sist men det var sig likt förutom att de gjort om snurrebullen och byggt en bro där. Såg ut att funka finfint.


Dagens "Goa Gubbar"
Två träningar och tre kval och Johan hängde med. Marcus S, som verkar trivas med livet hade en bra dag och tog hand om TQ i både Nitro och El. Johan klyddade lite här och fixade lite där och kvalade som nr 8.

Starten i Semi A tror jag

I semin var det Albin och Johan som låg i topp ett bra tag när Andreas tycktes ha annat för sig på banan. Verkade testa inför finalen var det var bäst att lägga sig på rygg, men det ordnade upp sig och han seglade till sist förbi Johan som slutade trea. 

Med startnummer fem i finalen kan det ju bli spännande i första hoppet men det flöt på rätt bra fast på andra varvet försvann Jessica i något tumult och rasade långt ner i listan. Allt medan Sandberg seglade iväg på sitt eget lilla race. Han syntes då och då passera på rakan men han var inte direkt hotad av någon. Efter några varv blev det så att Johan och Andreas körde på samma fläck av banan. Så höll dom på länge. Johan la sig och Andreas drog ifrån, och sen la sig Andreas och Johan susade förbi. Ren defensiv körning då dom verkade lägga mer krut på att hålla undan för och hålla koll på varandra än att köra sin egen körning. 

Och sådant kostar tid, speciellt när dom, efter att ha gått in och tankat samtidigt, på vägen ut igen lägger sig på rygg på samma ställe. Då skrattade Andreas sa Johan. Ja, det var en härlig och framförallt ärlig fight dom emellan. Men bakifrån lurade ett annat hot......

Dadadadadada, så låter det på film när hajen närmar sig. Och den här hajen, vid namn Jessica, närmade sig stadigt och stabilt. Allt medan Johan och Andreas började bli trötta i skallen och turades om att ligga på rygg. I täten tuffade Marcus på med Albin efter sig som god tvåa. Så det var om tredjeplatsen striden stod. Med några varv kvar visade Andreas vem som är äldst och plockade fram lite mer stabil körning och lämnade Johan några sekunder bakom sig allt medan, dadadadadada, fröken Pålsson, närmade sig och började tugga i bakkärran på Johans Kyosho. Johan la sig och hon var förbi och sedan tog Johan tillbaka igen. Men på sista varvet gled Johan ut och Jessica, som vet hur man väljer spår tog sig förbi och gick i mål före Johan som slutade femma.

Jessica, Albin, Marcus, Andreas och Johan

Lilla Sydcupen förmodar jag

Pontus?, Jessica och Tim

Allt som allt en fin tävling arrangerad av Eksjö. Synd att solen inte visade sig lite mer. Det såg kallt ut där.

När dom kom hem, trötta och hålögda, sa Johan nästan direkt att det varit en rolig tävling. Med bra stämning bland dom som var där. Och det ser jag som det viktigaste. Att ha haft en kul dag ihop med likasinnade.

Nästa helg går första SC på Sätofta Raceway i Höör. Kan, precis som förra året inte vara där då jag lullar runt i Engelska trädgårdar just då. Mmmmmmm.


Lycka till i Höör ni som ska dit.........Mamma Balsberg


1 kommentar: