tisdag 31 augusti 2010

Sverigecupfinal i Skarpnäck


Detta var vårt första besök på Skarpnäck och Johans spontana reaktion när han kollade in banan var - en riiiiiktig buggybana-. Hopp, klurigheter o annat elände. Yes!!!. Vädret var kanon hela helgen och banan var lagom fuktig. Lördagens kval rullade på i bra takt (tidsschemat höll så bra att man kunde ställa klockan efter det). Inför sista kvalet låg Johan på 14:e plats totalt och behövde en 8:a varvare till. Den satte han och många andra också och det föll på en sekund. 17:e plats vilket innebar att han starta pp i kvart-A. Kom loss bra och blev 2:a efter en säker resa. Semi alltså.

Starta som 10:a och kom iväg bra. La sig tyvärr i staketet en gång och sen blev han nermejad i stora hoppet av ett gäng som hoppade ett steg längre där vilket gjorde att dom landade på Johan. Aj!. Dom bad om ursäkt efteråt så " no hard feelings". Blev sen nedtryckt i leran av Hellsten som förtvivlat skrek till Johan - jag har inga bromsar, akta dig- men Johan var så koncentrerad att han inte kopplade. No hard feelings där heller. När bilvändaren rett ut den röran låg Johan sist.

Trillade då utanför den vackert lysande resultattavlan som bara rymde tio startande. Men han är envis som en iller och med ett par minuter kvar låg han 7:a och fightades med Väst-8 Micke om sista finalplatsen. I mål såg vi att Johan var 1,2 sekunder från en plats i finalen. Snacka om stolpe ut.

Var dock snabbast av dom utslagna så Johan slutade på en 13:e plats totalt. Förbaskat bra kört och många var impade av hans körning på denna svåra bana.

Detta innebär att Johan klarar sitt mål att sluta topp 20 i Sverigecupen 2010. och med idel A-förare framför sig i helgen så tog han ännu en uppklassningspoäng och är nu klar för A-licens. Milde himmel!

Vill också passa på att tacka de ideelt slitande gänget i Skarpnäck för en perfekt genomförd tävling. Allt funkade kanon.

Ses på KM-et i Höör, och tack alla alla glada buggyfantaster för denna säsongen.

M V H Mamma Kerstin

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar