tisdag 5 april 2011

EOS på TMK RACEWAY



Johan Balsberg och Mattias Axelsson  Everöds Rc Hobby

 

I helgen som gick kördes EOS i Onslunda, och jag vågar påstå att roligare än så här blir det nog inte i Rc-Sverige 2011. 

Ett proffsigt arrangemang av EOS- gänget, och med speakern Scotty Ernst från USA på förarställningen kändes det hela som en riktig stortävling.

Även ett stort TACK till det ideellt slitande gänget bakom TMK Raceway. Ingen nämnd och ingen glömd.
Utan er hade det inte blivit något race överhuvudtaget.

Försvarade Everöds färger denna helg gjorde Johan och Mattias. Båda i 1:10 2 WD-klassen.
Mattias körde träning i grupp 2 och Johan  i grupp 6.
I Johans grupp körde bl a Oskar, Otto, Micke J och Sarah E. Snabba förare vilket bäddade för bra träningstider för alla i gruppen.

Johan kvalade till grupp 6 och körde bl a med Shin Adachi, Martin Bayer, Peter Pinisch och Viktor Wilck. Även här läge för bra kvaltider. Efter ett par kval var Johan och rotade i A-final, men "proffsen" la i en växel till i de sista kvalen och Johan kvalade på 14:e plats totalt.
B-final. 

Mattias hamnade i grupp 4 och körde bra de första varven, men sen hände något varje kval, hoppade lite för långt tyckte han, nerverna? Han kämpade dock på och hamnade i E-final.

Ett litet smakprov från kvalen


I finalerna hade Johan startnummer 4 och med tre snabba förare framför kom han iväg bra i varje race. Blev 4:a i första finalen, och 2:a efter Shin i andra. I sista finalen blev han nerkörd på första varvet och rasade i listan .Kom dock igen och visade vilken duktig förare han har blivit. Eller som jag sa till Keilia, nu är Johan förbannad, nu kommer det att gå fort.

Näst sista varvet låg han och tuggade på Pinisch och bara väntade på sin chans.
Den kom och Johan tog den och slutade 3:a. Blev 3:a i B-finalen efter Adachi och Pinisch. Inga nybörjare precis. J...a unge till att köra.

Mattias körde i E-final och fortsatte träna lite långhoppning här och där, och slutade på en 9:e plats. Kom 49.a totalt.

Hur som helst, en riktig kanonhelg och en upplevelse utöver det vanliga för alla som var där.
Är otroligt stolt över Johan, och extra roligt att många kom och berömde honom för hans körning. 

Nu lägger vi 1:10:an i malpåse och plockar fram 1:8.an, för till helgen syns vi igen i Hilleröd,
Sydcupen deltävling 1. Fram med hörselskydden och tankflaskan. Hoppas bara att Sture kommer ihåg att 1:8:an behöver soppa för att funka!

Hörs  Mamma Balsberg

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar