tisdag 19 april 2011

WORLD RACE 2011

Simon och Johan


Då kan vi också lägga World Race 2011 till handlingarna. Värst vad tiden går. Johan och Simon var på plats med två bilar var. Johan med 1:8 Nitro o 1:8 El. Simon med 1:8 Nitro o Truggy. Jocke var också där men utan bil, men han var till stor hjälp både här och där. På kvaldagen hade det utlovade fina vädret dragit åt fel håll och ersatts med regn. Inte mycket men tillräckligt för att hålla banan fuktig o hal. Mycket däcksnack alltså.

Kvalen var tämligen odramatiska och Johan kvalade 6:a och Simon 10:a i nitro. Tror jag. Ordinarie tidtagningssystem funkade inte som det skulle så tider och placeringar är jag inte helt hundra på.
I El och Truggy var det bara två heat så alla var direkt till semi.
På finaldagen hade poängen ändrats för en del så Simon trillade ner till kvart i nitro. Kom igång bra och hade en semiplats klar när bilen stannade med någon minut kvar att köra. Förlorade ett varv och så var det slutkört för Simons del.

 Johan kom iväg bra i sin semi och låg tvåa efter Coffe i tio minuter. Dom var ett halvt varv före alla andra. Såg bra ut . Efter "hoppet" gick Johans bil rakt fram och över planket. Radiostörning skrek Johan. Sture tjoade till bilvändaren att trycka brytaren fram o tillbaks, men han hittade den inte och stängde av bilen istället. Då var Sture på språng men hann inte fram. In och starta om men där gick ett varv till spillo. Johan körde på och var nere på 31-tider här o där men orkade inte utan blev 6:a, 4 sek från en finalplats. Jag börjar bli van, sa Johan. Inga stolpar in än så länge.

Både Johan och Simon tog sig lätt till final i El och Truggy.
I truggyfinalen låg Simon etta tätt följd av Magnus P när Magnus bil pajade. Sen var det bara för Simon att köra på och han vann finalen utan problem.


Truggypallen med Simon överst.

I första elfinalen kom Johan iväg bra efter Pålle och hade inga större problem att hålla andraplatsen i mål.
I andra kom dom åter iväg bra men efter en vurpa fick Johan ligga och fajtas med Sarwall och Mancia om placeringarna. Och med en lite överambitiös dansk som strulade med alla när dom skulle om, så blev det inget bra race direkt. Stökade för tredje gången till det för Johan när han låg för omkörning, och då fick Berne nog och skrek- bil nummer 10, låt bli Johan. Haha. Johan blev fyra. Vem som vann? Ja säg det.

I tredje finalen var det samma procedur, Pålle o Johan iväg med Sarwall o Mancia tätt i hasorna. Stod själv som bilvändare när jag efter ett par varv upptäcker att Pålle gått i depå. Ville väl spara krafterna till buggyfinalen. Dessutom hade han redan två 1:a-placeringar och då behöver man inte köra sista finalen. Han var ju redan klar 1:a.

Innan finalen hade Sture tagit ett snack med dansken, bil 10, och nu släppte han förbi exemplariskt och Johan hade inga problem att ta hand om 1:a platsen. Johan slutade 2:a i elklassen. Vem som vann vet ni nedan.

Elbuggypallen med Johan på en andraplats.
 
Tre glada grabbar med sina Xray-bilar

På plats fanns också Philip Björk med pappa Niklas.Körde en Xray elbuggy, och gjorde det så bra att han tog sig till final. Fyllde 14 år på söndagen och firade det med första pokalen. GRATTIS Philip.
Måste också tillägga att "vi i vår mekgäng" hade det förbaskat trevligt. Vi, Boklund, Björk, "The Olsson Brothers" Holm och Roskvist. Tack för det.

Nästa gång ses vi på Sätofta Raceway i Sverigecupen deltävling 1. Många förare redan anmälda så det ska bli kul.

Hörs   Mamma Balsberg

1 kommentar:

  1. fina bilder. Jag är också intresserad av RC bilar. men jag har inget nitro bil eller jag deltagit i någon tävling som denna. men snart jag kommer.
    Adam smith
    adam.smith402@yahoo.com
    Nitrotek

    SvaraRadera