onsdag 2 januari 2013

MELLANDAGSRACE TMK

 
I lördags, den 29/12 var det mellandagsracedags på TMK:s innebana i Onslunda. En hel del starter i fyra klasser. Hela 18 stycken i 1:8 El. Sture och Johan fanns på plats som publik och jag ska försöka återge det hela. Är ett tag sen jag hade något att skriva om så det kliar i fingrarna. Finns risk att jag brer på lite extra och skarvar här och där. Hehe.

Tidigt på lördagen såg det ut att bli 7 starter i 1:10 2wd men klassen utökades plötsligt med fyra förare till.
 
Har hört ryktas att ett gäng 1:10 åkare drar runt som en gräshoppssvärm i Egypten och slaktar banor på löpande band! Ryktet säger att dom i fredags hemsökte Klippan och la TOLV timmar på banan där. Undrar om Magnus har fått mattan att svalna efter det besöket?
Sen hade dom för sig att dra till Moss i Norge och träna men la ner p g a vädret. Krigsråd vid tretiden på lördagsmorgonen med beslutet: Vi drar till Onslunda.


Johan med en av gräshopporna, Coffe


Två till i gänget, Oskar och David

Sålunda utökades klassen med David R, Coffe, Oskar och Otto, och det som innan sett ut som en promenadseger för David H under förutsättning att grejorna höll, blev nu en fight med dom bästa. Upp till bevis för hemmaföraren David Hassel alltså.

Depåsnack!!

David och Anders
 
I 2wd hade 5 danskar också tagit sig över för att delta och förarna delades upp i två heat. Sedvanlig träning och sen två kval.
Efter första kvalrundan hade båda Davidarna 12 varv på samma tid men i andra slog David H till med 13 varv och blev TQ. David R satte dagens snabbaste varv på 23.235. Mystiskt många 000 tider i 2wd kvalen. Kanske hade tidtagningen slut på siffror just då.

11 förare i A-final och på pappret ser det ut att ha varit lite fight mellan främst David H och Oskar men David la in en extra växel och vann med 13 varv precis före Oskars 12. David R på en tredjeplats där med Coffe några futtiga hundringar bakom.

I andra finalrundan började David H med NIO 23 sekundersvarv på raken. Respekt. Den här rundan var det David R som satte press men David H höll undan och gick i mål på 13 varv 7 sekunder före David R, också han på 13 varv. Trea Oskar med Coffe hack i häl.

Med två raka vinster behövde inte David Hassel köra sista finalen utan lämnade den åt Otto att vinna med Coffe på andra och Martin S Hansen på tredjeplats.

Vinnare i 2wd blev alltså David Hassel. STORT GRATTIS!

Johan sa att han körde grymt bra och snabbt. Tror jag det.

1:8 EL hade samlat 16 startande och det blev tre heat. David H som enda A-förare och han hade inte en aning om att hans största hot skulle bli en liten D-förare vid namn Axel Borell. Axel som nästan behöver två pallar för att nå upp uppe på förarställningen!

Första kvalet vanns av David H endast TRE sekunder före Axel. David vann också andra kvalet och blev TQ. Här kördes både kvart och semi och vidare till final gick 8 förare.

Finalen kördes i tio minuter och David H fick en bra start och skaffade sig ett litet försprång. Satte 21 och 22 sekundersvarv om vartannat. På tjugonde varvet fick David problem med värme i reglagen och trots lite mekande fick han bryta ett par varv senare.  Nu blev det fight mellan Axel och Mårten och Mårten gick i mål som segrare med Axel endast fem sekunder bakom. Båda på 26 varv.

Kollade Mårtens tider och han satte nästan 23 stycken 23 sekundersvarv på raken. Bara två 22 sekunders som störde lite i ordningen ett par gånger. Snacka om jämn körning.

David Hassel satte snabbaste 1:8 tiden med 21.443. Näst snabbast var Axel med 22.348. Heja, heja!

Sen var det dags för Dunkadunka. D v s 1:10 Short Course. Truck och Mod.

Sex starter i truck och alla till final men innan dess skulle det ju kvalas lite. Här dök en annan liten kille upp som nära nog behövde tre pallar på förarställningen. Hampus Berg. Son till Håkan förmodar jag. Två kvalomgångar och Hampus tvålade till samtliga förare i båda och tog hand om TQ.

Sen vann han alla tre finalerna när han ändå var igång. Heja, heja igen!
Återväxten tycks vara räddad. I den här klassen körde också tävlingens enda tjej, Ingela Borell. Syster till Axel kanske?

I SC Mod var 4 anmälda och kvalet vanns av Mårten Kellgren. Christoffer Nilsson tog hand om dom båda första finalerna och var därmed klar segrare. Tvåa blev Mårten K följd av Mikael Olsson. 


2wd Pallen

1:a  David Hassel
2:a  Oskar Levin
3:a  David Ronnefalk

TQ  David Hassel



1:8 Pallen

1:a  Mårten Kellgren
2:a  Axel Borell
3:a  Claudio Opazo

TQ  David Hassel



SC Truck Pallen

1:a  Hampus Berg
2:a  Mats Olsson
3:a  Peter Larsson

TQ  Hampus Berg

Bästa Junior  Hampus Berg




SC Mod Pallen

1:a  Christoffer Nilsson
2:a  Mårten Kellgren
3:a  Mikael Olsson

TQ  Mårten Kellgren
 
Johan sa att under prisutdelningen stod Håkan Berg med en liten  plakett eller nåt i handen medan sonen Hampus hade hela famnen full utav pokaler och plaketter och andra priser. Det är väl precis så det ska vara. Nu kommer småttingarna.
 
Tävlingen som sådan var som vanligt bra arrangerad och ingen tycktes gå hungrig, så ett gott betyg till alla ideellt slitande.

Om några dagar drar DHI Cupen igång i Danmark och Johan ska dit och tävla. Återkommer.

GOD FORTSÄTTNING till ER ALLA............Mamma Balsberg

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar