måndag 12 januari 2015

DHI 2015

Så var årets besök på DHI Cup i Odense över. 3 dagars härlig racing inomhus. Varmt, torrt och vindstilla. Och jämfört med 1:8 OR, TYST. Jag var inte med så jag ljuger ihop lite efterhand som jag skriver. Och jag vill börja med en bild på alla Di Svenske som var där för att ha roligt.

Och glada är dom

Så glada att dom får en chans till. Omelett...

Johan och Sture, som i år även hade Jimmy med sig i bilen, hade packat både touringbil, av märket Yokomo, och en sprillans ny buggy, Xray XB4. I år var banorna byggda i en annan hall och dom kunde gå direkt från hotellet till banan utan att behöva gå ut i stormen. Kungligt.

Johan och Jimmy satt tillsammans med övriga Yokomo förare och som vanligt hummades och ummades det vid mekborden, och det lagrades in info och tips här och där. Fri träning och vanlig träning på fredagen och det är mycket som ska ställas in på bilarna.


Bordet där det hummas...

Båda bilarna gick bra och Johan var nöjd med träningsrundorna. I Mod körde dom sitt första kval redan på fredagen och när man kör mer en klass gäller det att hålla reda på körtiderna.

Johan bytte heat med Jörgen för att få ihop det men sen seedade dom om efter träningarna så då blev det tajt ibland. Köra Mod, vända bil och sen direkt på 4WD och vända efter det. Gapar man efter mycket....nåja, då hinner Johan inte slumra till mellan varven i alla fall.

Fast en gång blandade han nog ihop bilarna lite för han släppte touringbilen rakt ner på setupbrädan från 2-3 decimeters höjd. Vad gör du, undrade Jimmy när han hörde smällen.  Ahhh, skulle bara testa fjädringen, sa Johan. Ooops. Trodde det var 4WD:n han hade i händerna.


Och alla väntar på att få ut på kvalrunda
Banorna var fint byggda och med gott om plats att köra på även i år, och Johan gillar att köra touring på stora svepande banor där det går att hålla lite fart. Synd att det inte finns ekonomi för större banor här hemma.


Här ser dock Johan ut att hålla ett blygsamt tempo jämfört med bilen framför


Touringparkering

Jimmy på banan. Gul nummer 1

D-final i Modified. Johan som nr 3

I Mod körde Johan till sig en plats i D-finalen. Förra året körde han i E så det är ju på rätt väg. Kom bara i mål i den ena av de 3 finalerna. Blev illa påkörd i baken, vet inte om föraren av den bilen tog fel på gas och broms, men det resulterade i att bodyn på Johans bil trycktes in och spärrade bakhjulen.

Vikken jädra smäll, skulle Dynamit-Harry ha sagt.

Hårda smockor och smällar på de små bilarna får man räkna med. Ta med en 1:5 bil nästa gång så ska du se att ingen vågar komma i närheten av dig.

I 4WD startade han, precis som förra året, i B-final. Vann första och kom sexa i de andra två. Johan tycker att det är för mycket plankor på banan. Du har väl ratt på radion, undrar jag.

2WD med David främst. Visst ser bilarna ut som ett gäng spindlar på jakt. Huh!

Och sen var ju givetvis "Di snabbe" på plats. I 2WD stod "striden" främst mellan David Ronnefalk, Jörn Neumann och Michal Orlowski. David blev TQ och vann sedan 2 av 3 finaler före Jörn och Michal. Således svenskt överst på den pallen. Grattis David.

4WD med Jörn i täten

I 4WD var det Jörn, Martin Bayer och David som gjorde upp om pallen. Jörn blev TQ och gjorde sen en David. Vann två av finalerna och det blev tyskt i toppen. Martin tvåa och David trea.
 Från Mod finns det ingen finalbild men TQ blev Ronald Völker som sen vann 2 av 3 finaler.
 Svenskt på plats två genom Alexander Hagberg och trea kom Frederik Sudhoff.


Yokomo förarna

Som vanligt en bra tävling och körtiderna hölls nästan på sekunden. Johan är nöjd med helgen. Nja, lite bättre spårval kunde jag haft ibland sa han. Men bilarna är han mycket nöjd med. Inte en pinal gick sönder på Xray:n under helgen, och att det gick sönder lite på Yokomon får nog Johan ta på sig mesta skulden till!


Även om man inte hamnar på pallen så kan man ju få njuta lite av tjejerna

Men summerat, en rolig tävling. Och Jensen's Biffhus håller fortfarande måttet. Johan beställde in en Trippel Ribbs och efter att ha tryckt i sig dom stod magen i alla fyra hörn på honom. Lite glass som efterrätt, undrade Jimmy. Urrrk, sa Johan.


Vid tangenterna.......Mamma Balsberg


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar