söndag 19 augusti 2012

SYDCUPFINAL PÅ HÖÖR RCK

SÄTOFTA RACEWAY. Smaka på det namnet. Brrrooom! Fullkomligt stinker racing om det.

Finaldags i Sydcupen 2012 på Höörs fina bana som dagen till ära höll hela tävlingen. Gott betyg till er som slitit med den. Förutom en liten skur på morgonen så var det varmt och soligt. Höll koll hemifrån under kvalen och hade rätt bra koll när jag kom ner lagom till finalerna.


Tältutställning?


Buggymingel 1


Och 2

Förstakvalet var för Johans del lite stökigt då han tycktes ha råkat ut för en stalker som följde honom överallt. Johan hade dock kurage att påpeka detta för berörd förare som sedan lugnade ner sig lite. Låg femma efter första kvalrundan.

Runda två hände det inte mycket och var femma även där, och Kennie passade på att sätta nytt banrekord på 40.106. 

I tredje rundan fick Johan fart på bilen och satte två 39 sekundersvarv efter varandra. Nytt banrekord igen av Johan med 39.767. Och en 8 varvare. Slutade som kvalfemma efter Linus, Kennie, Pålle o Simon.


Doktor Sandberg ställer diagnos

Så dök jag upp på banan och det kördes finaler för fullt. 1/8 B pågick och där bumpade bl a de tre Furulundsjuniorerna Sebastian, Tim och Axel upp till kvartsfinal.

I kvart A var det stor spridning på ålder o kön. Från Jessica 9 år upp till Mäster Håkansson 69 år. Eller? Blev det fel där? Ber om ursäkt. Har aldrig varit bra på matte. Hur som helst så bumpade båda upp till semi. Och det är ju huvudsaken.

I kvart B startade Filip etta och kom i mål som etta. Bumpande Tim gick också vidare och J P, godingen från Vetlanda hade en dålig dag på banan och fick tyvärr bryta efter 5 minuter. 

Goding, undrar ni. Det finns människor i buggyvärlden som jag alltid är lika glad över att få träffa. Johannes är en av dom, Calle Svensson o Miche Väst-8 är två andra. Alltid lika genuint trevliga och i total avsaknad av konsten att "snacka skit". Ni är guld värda. Och självklart finns det många fler där ute av samma kaliber. Jag har bara inte lärt känna er ännu.


Startdags för final 1/8 A

Semi A och 12 finalspekulanter på banan. Miche väst 8 körde sönder på uppvärmningen och begärde timeout. Hade mer problem och fick ett långt förstavarv och orkade inte ikapp. Linus fick köra ifred och drog ifrån och Johan o Pålle fightades, lite onödigt, och Alex hängde på i bakvattnet. Johans bil började bete sig konstigt redan efter några varv och det hummades och kollades och så kom vi fram till att han hade däcksläpp på yttern på vänster fram. Såg farligt ut och blev lite svårkört men det höll i mål. Tack för det. Pålle och Johan fortsatte sin inbördes fight och turades om att leda. I mål var Pålle 2,5 sekunder före Johan . Bra av Johan med tanke på däcksläppet. Linus putsade på banrekordet och satte 39.689.

Balsbergs bakkärra

Semi B och nya finalsugna på plats. Bl a Simon som hade god chans på totalpallen. Här fanns också farbror Asplund som för övrigt vann 40+. Grattis Patrik! Hela gänget for iväg och Kennie skapade snabbt ett litet avstånd ner till Simon och bakom dom jagade resten.
Stod och kollade på Simon med Zara och plötsligt står Simon bredvid oss med radion i handen. Bilen stod kvar bakom hoppet på banan. En styrled som gav upp. Hinner ni inte att fixa det undrade jag. Hade kört 6 minuter. Blir för långt bak då tyckte Simon. Men sen bröt den ene efter den andre. 6 bilar återstod på banan och det gällde bara att hålla dom hela i mål. Och där har vi det igen. Det är aldrig över förrän man passerat slingan.


Marcus, Alex, Johan, Patrik o Pålle körde final

Finaldags och Kennie med startnummer ett på bilen. Bakom honom ett gäng taggade pokaljägare. Roligt att Alex och Filip var med, båda har kämpat väl i tävlingarna innan finalen. Kennie drog iväg med Linus tätt efter. Sen Pålle med Johan hängandes i hasorna. Johan tycks ha en förkärlek för Pellar och Pållar på banan.
Kennie och Linus körde på med fördel Kennie. Och lika bra som Johan körde på EM, lika illa körde han i finalen. Han var av här och i där och Patrik började ta in på honom, samtidigt som Pålle drog ifrån. Till slut lyckades han med konststycket att kila fast bilen lodrätt uppe på bron. Ja jisses. Kom i mål som fyra.Tacka turen för det.
Filip hade otur och fick bryta efter halva loppet. Kennie vann efter en snygg körning med Linus o Pålle efter sig. Patrik på femteplats och Alex tia. Och Kennie passade på att sno banrekordet från Linus med 39.518. Forts. följer...

Det var många prisutdelningar för juniorerna och det tycks vara tre som abonnerat på pallen i år men jag ska försöka få det rätt..


Lilla Sydcupen pallen

1:a Alex Jönsson
2:a Jessica Pålsson
3:a Victor Gunnarsson



Bästa juniorer Sydcupen 2012

1:a Jessica Pålsson
2:a Alex Jönsson
3:a Victor Gunnarsson


Lilla Sydcupen 2012 Totalpallen

1:a Jessica Pålsson
2:a Alex Jönsson
3:a Victor Gunnarsson

Top 5 Deltävling 5

1:a Kennie Ekenstierna
2:a Linus Thern
3:a Mikael Pålsson
4:a Johan Balsberg
5:a Patrik Asplund

Gårdagens båda toppar

I väntan på rätt bucklor


Top 10 Sydcupen 2012

Extra roligt att fem av förarna är juniorer

Tadaa!!!!


Det blev ju bra det här till slut Filip


Totalpallen Sydcupen 2012

1:a Mikael Pålsson
2:a Johan Balsberg
3:a Filip Fors

Familjen Pålsson tog storslam genom att Pålle vann Sydcupen och Jessica vann Lilla Sydcupen

GRATTIS TILL ER BÅDA


Johan

1:a 2010
3:a 2011
2:a 2012

Ärligt talat Johan, nu är det väl dags att lämna över pallplatserna till några andra.
I år var det ju, tack och lov, en icke A-förare som klämde sig in på totalpallen och vi får se hur det löser sig till nästa år. Att inte tillåta A-förare alls är ju inte heller någon bra lösning. Jessica, 9 år, som nu har poäng att klassa upp sig till A. Ska då inte hon få köra?
Nej, där har de en svår nöt att knäcka. Kanske två klasser? Avundas inte de ansvariga.

Gårdagens tävling går det inte att anmärka på. Bra bana, bra kiosk som vanligt, bra insats av Höörs RCK över huvud taget. Bra väder. Snygga pokaler osv

Pratade några ord med Rickard och Helena. Det är lätt att tycka om fam Håkansson.

Tack Miche väst 8 för ditt beröm om bodyn jag lackat. Det värmde. Du är ju min lackguro.

Nästa helg är det final i Sc på Skarpan. Inte så många anmälda men ni som är syns där.

Ha det gott    Mamma Balsberg




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar