tisdag 25 juni 2013

TMK Utebana

 
 
Nu har TMK slagit upp portarna på den hett efterlängtade utebanan. För säkerhets skull regnade det lite på förmiddagen men eftersom vi är i Skåne så blev det givetvis bättre väder framåt eftermiddagen.

Förarställningen!
Här har vi tolv glada förare som knappast behöver trängas om man säger så. Men uppenbarligen är människor flockdjur med tanke på hur dom tryckt ihop sig på mitten.
 
Som sagt en helt ny bana med en för Sverige ovanlig layout. Spännande givetvis, och alla hade bråttom ut för att provköra. Banan är lång, närmare 400 meter skulle jag gissa, och det krävs MÅNGA bilvändare. Det var en två, tre ute och slet men dom fick springa som galärslavar eftersom de flesta vurpade en del när alla hopp skulle testas.
 
Jag stod uppe på förarställningen och filmade lite och banytan är så stor att bilarna såg ut som små döda flugor där dom låg på rygg överallt på banan.
 
Banan har ett bra flyt och det är ganska mycket fart som gäller överallt. Partiet med dom stora wuppisarna (med reservation för stavfel) och hoppkombon närmast mekområdet var de stora stötestenarna för många. "Jättehoppet" framför förarställningen ser kanske svårt ut när man tittar på det men det är ett av de enklare hoppen på banan. Bara att ha självförtroende och gasa.
 
 
Det var lite lerigt på morgonen för en ny liten buggyförmåga, Julius Nilsson, TMK.

Johan var förstås ute och slet på grejorna och han fick ganska snabbt in flytet, och både Johan och Kennie körde som bäst 49 sekunders varv, så det blir till att räkna om tanktiderna om det skall tävlas här. Johan hittade en bra setup och OS:en fick sannerligen chansen att sjunga ut på den långa rakan.
 
Det gick åt en del bärarmar och annat för en del, även för oss. Snabb bana med höga och långa hopp ger hårda smockor och smällar på de små bilarna.
 
Dom flesta som var där verkade i alla fall ha roligt och det är ju det viktiga. Området är bra med tillgång till bra kiosk och toaletter och duschar. Lätt att parkera. Och hamburgarna var lika goda som vanligt.
 
Jag filmade som sagt några varv med Johan och Kennie och så här långt har jag lyckats få in filmerna på datorn. Dock utan bild och att sitta och höra på bara ljudet är ju ingen höjdare. Vi jobbar på det och lägger upp filmklippen om och när vi får rätt på det.
Jag får väl lära mig den nya kameran nu. Filmkameran har några år på nacken.
 
Tadaaaa!  Första livefilmerna uppe på bloggen. Kvaliten  är kanske inte den bästa men som sagt. Bättre än inget.
 
 
En liten resa med Johan på banan.  

 
 
 
 
Och här får ni åka med Kennie 
 

Nu förbereds det för fullt för SC i Borås till helgen. Får hoppas att det blir torrevär. Viskafors kan ju vara lite blött om man säger så. 
 
Mamma Balsberg
 


 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar