onsdag 3 juli 2013

SC Borås / Plaskafors



Hej gott folk. Det här får gå fort. Lite tid o möed å göra. Ser att det varit några inne på bloggen och ni väntar väl på rapport från Plaskafors. Som det numera kommer att kallas.
Roligast denna helgen verkade husbilspullingen vara. Så här såg det ut efter att ett antal friska försök gjorts att ta sig från platsen.

Av gänget som försökte på morgonen kom Adolfo längst. Berne som skulle pröva först var kaxig och sa att det enda som behövs är lite drag. Och det var precis vad han fick. Draghjälp efter att han fastnat i leran. Tack till Petersen för draghjälp åt alla.



 

Anders Hassel fuskade lite och väntade till eftermiddagen med att försöka ta sig ut. Notera de förväntansfulla minerna på gänget till höger som har förhoppningar om att det ska gå åt pipan, men nu pratar vi Hassel. Full gas och beslutsam blick. Gick galant.


Nåja, det kördes ju lite buggy också. Med betoning på lite. Första kvalet kördes men det var inte många som satte ut bilarna i de första heaten. Andra kvalomgången ströks sedan p g a regn. Framåt 11-tiden kom det igång igen och kval 3 och 4 kördes klart. 5:an hanns inte med så den skulle köras på söndagsmorgonen men det blev inget av med det för på morgonen flöt vattnet på banan. Bara att börja sanera vatten och de ideella från klubben slet och pytsade runt vatten. Till slut beslöts det att kval 5 också skulle strykas. Hade blivit lite tajt med tidsschemat annars.

Och jag tog en chansning på morgonen och satte mig på tåget mot Plaskafors. Tog det som en utflykt om det nu inte skulle gå att köra mer p g a regnet. Regnade hela vägen upp till Varberg men när jag närmade mig tittade solen fram. Mer jobb på banan som snart var i körbart skick. Finalerna var igång när jag kom och Johan skulle precis köra semiträning. Banan torkade upp förvånansvärt snabbt och det var bra fäste. Tror jag.


Dags för semiträning

Gissa vems meklåda och vinn en utsliten chassieplatta passande till Mugen
 
Johan startade i semi A tillsammans med bl a Edvinsson, Coffe, Henke, Kennie o Hassel. 20 minuter, 12 förare och alla vill till final. Stod bredvid Katta Ekenstierna och följde det hela. Johan pendlade mellan plats 5 och 7 och Kennie likadant. Edvin, Coffe, Henke och Michael Nilsson drog liksom ifrån lite och sen var det huggsexa om de sista två finalplatserna. Johan o Kennie fortsatte att pendla och Katta o jag hade 200 i puls. Johan vurpade och Kennie gick om och tvärtom. Puh. När det var målgång var vi inte säkra på hur det gått men Katta var och kollade och satte två tummar upp. Båda vidare till final. Det var onödigt spännande som Katta sa.

Från semi B gick "di vanliga" vidare och dags för en spännande final alltså. Johan som var kvalelva statade som 11 även i finalen. Satsar ju fortfarande på att ta sig direkt till semi och sen förhoppningsvis till final. Det blir ju fler och fler som slåss om platserna så inget är självklart. Att köra final är fortfarande bonus för Johan.


Skarpt läge
I finalen var det främst David, Edvinsson och Pålle som slogs om pallplatserna med resten av gänget ylande bakom. Johans OS ylade på som vanligt. Dagen till ära satt regnmotorn i. Har väl gått en 30 liter vid det här laget. Gick på EM A och SM ifjol bl a. Bra motorer det där. Jag ser egentligen inte så mycket av finalen eftersom jag följer Johans bil nästan hela tiden. Men jag såg att det var ovanligt många ryggläge för alla förare. Har faktiskt aldrig sett så mycket vurpor från det här gänget innan.

Och så hände det ju en del annat också förstås. Marcus blev nedputtad i en grop full med vatten på tredje varvet och när bilvändaren riste vattnet av bilen kom Marcus på att han behövde pinka. Sagt och gjort. Han la ifrån sig radion och försvann från förarställningen i över två minuter. Kom tillbaka och fullföljde racet som om inget hänt. Måste man så måste man, som han sa. Härlig inställning. Micke skakade på huvudet. Ja se di barna...

Tror att David var i ledningen när han fick problem några minuter innan målgång vilket gjorde att Edvinsson kunde säkra vinsten med Pålle på en andra plats. Kennie som i början av finalen låg och pendlade tillsammans med Johan igen runt platserna 8-10 smög sig sakteliga uppåt och tog till slut hand om sista pallplatsen. Var kom han ifrån undrade många. Stealthbuggy. Syns inte förrän det är för sent för dom andra att göra något.

Johan slutade tia men då måste jag ju tillägga att Coffe bröt och Marcus var på "utflykt". Han har lite kvar att jobba på för att hinna med längst fram, men bilen gick bra med Sweep Micro Contact däcken.


Givetvis var det gubbafinal också och så här glad var Matte Angseryd när han vann den

Och här är top 10 i finalen. Förstår inte varför inte alla tolv som kör får pris
 

1:a Andreas Edvinsson
2:a Mikael Pålsson
3:a Kennie Ekenstierna

TQ  Andreas Edvinsson
 
När en del av oss sa hejdå sa vi att - vi ses i Reims. Mmmmm. Reims. Låter härligt.
Det är något speciellt med att tävla utomlands. Bara kunna sitta och lata sig vid husbilen i en hel vecka. Eller? Nej, det är kul med EM. Härlig stämning, lite nytt folk och så hoppas vi på bra väder.
 
 
Har blivit lite väl många regnrace så här långt tycker jag.
 
 
Hörs från La France.........Mamma Balsberg

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar