fredag 12 juli 2013

EC Reims Fredag

Sista kvaldagen idag. En skak på morgonen och Johan skakade verkligen omkring på banan. Kasade hit och dit och var i det mesta. Körde tidigt och hade problem med fästet och det blev 7 varv på 5.09 eller något sånt. Jag är inte så noga med sekunderna. Nu var han tvungen att sätta 8 varv i sista om han skulle "slippa" köra finaler redan i dag. Känn ingen press.

Inför sista var Johan fokuserad och gick ut och körde en stabil runda. 8 varv på 5.41 gjorde att han slutade som nr 88 i kvallistan.


Ser ni Johan

 
Där är han 

Han vann den fighten

Kvalen fortsatte och det gick desto bättre för David R men även för Coffe. I sista kvalet behövde David vinna för att säkra TQ före Battle och han gick ut och presterade enligt instruktionsboken för buggykörning. Något av det snyggaste jag sett. Piro säger att han aldrig är nervös när David kör. Tacka för det med sådan körning. Och visst blev David TQ.

David jagar sekunder

Resten av svenskarna kvalade in lite här och där och några körde final redan idag. Marcus L, Matte, Panna, Jessica och till sist Hellsten. Hellsten började i 256 och gav oss en riktig rysare där han var nere på plats 12 och vände två gånger. Men han skulle bara vidare och låg på femteplats med ett varv kvar då fyran fick soppastopp. Vidare till 128 som han körde tillsammans med Jessica. Här startade Hellsten som nr 12 och Jessica som nummer 6.

Iväg igen och Hellsten, som tycktes ha hamnat i en buggybubbla ångade på och klättrade i fältet. Han la in en del "spännande" moment här också och vi på läktaren hade hjärtat i halsgropen mer än en gång. Jessica hamnade i trubbel ett par gånger men körde på och var 2 meter bakom killen som kom fyra när slutsignalen gick. Bra kämpat båda två.




Alla sätt går bra.....

Vädret är fortfarande kanon och många går omkring med röda näsor. Här är ljuvligt och organisationen är i högform och allt fungerar perfekt.

Och idag har Palle klarat sig över rondellen TVÅ gånger. Det tar sig. Just nu sitter jag och skriver på en gräsplätt intill banan och det funkar finfint. När jag lämnade campen öppnade Hassels Internet Cafe upp med Coffe som första gäst.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar