tisdag 9 juli 2013

EC REIMS Dag 2

Tisdag och första träningsdagen och lika soligt och varmt som igår. Idag sjuder hela stället av liv och det är folk och bilar överallt. 3 fria träningar står på schemat och alla testar setuper och däck. Johan och övriga svenskar kör runt och letar idealspår och fäste.
Johan tränar
Banan är torr och såphal och dammet känns som tavelkrita med lite fett i och många har svårt att hitta bakfäste.

Men även om här är varmt så det snurrar är här en härlig stämning och en speciell atmosfär. Jag tycker det är härligt med alla nationaliteter och olika språk.

Nu är klockan 3 och Johan har kört sin sista träning för dagen och dom andra stånkar och pustar och väntar på sin tur i skuggan. Håller väderprognosen så blir det här en kanontävling. Imorgon är det tidsträning och det börjar med ett 2 minuters "shake down" på morgonen för att skaka ner det som slunkit ner kvällen innan. Eller?

Senare på kvällen var det Internetcafe hos Hassel. Dom hittade en kvadratmeter där med täckning på WiFit.

Internetcafe hos Hassel

Fortsättning följer.....Mamma Balsberg

Nu har det varit onsdag och ännu en träningsdag. Först är det dags för 2 minuters skak och sedan 2 tidsträningar där de sista 5 minuterna räknas. Johan körde säkert de första tre minuterna i första rundan men chansade sen på pucklarna och la sig. Två varv i rad. Hallå!

I andra rundan kom han ett varv sen tappade han styrningen. Sture startade om elsidan men han kom bara ett varv sen var det slutåkt. Trottleservot. Bytte hela radiosidan och körde sen ett skak på kvällen och då fungerade allt.

Di store kör så det ryker. Stod och kollade på David R och det går fort, riktigt fort. Efter träningsrundorna är det David, Coffe och Marcus S som ligger top 50. Sen kommer resten från ca plats 70 och uppåt. Johan 84.

Torsdag och första kvaldagen är slut. Och det är nog alla förarna också. Och nu blir jag utslängd från depåområdet för dom stänger kl 8.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar