torsdag 11 juli 2013

EC Reims Torsdag

Har hittat kontakt med högre makter ända borta i husbilen. Här gäller det att skriva medan det funkar.

Johan började lite knackigt idag . Hittade inget fäste eller något annat heller för den delen. Körde första rundan på 5.09 tror jag. 7 varv. Ändrade lite och bytte däck. Gick lite bättre.
Ännu en 7:a på 5.02. Hade fyra timmar till sista kvalrundan och bytte fjädrar och däck och lite annat och Johan gick ut och körde en riktigt bra runda. Och då menar jag att han valde bra spår och bra tempo och lät bli att ta några risker. Räckte till 8 varv på 5.43. Och då tappade han 5 sekunder på en vurpa på sista varvet.

Johan på kvaljakt

Övriga svenskar har också slitit och kämpat idag. För David och Coffe har det gått bra. 
David är i topp efter tre körda kval. Han kom etta i första, tvåa i andra och etta i tredje. Ser bra ut. Coffe ligger 22:a. Han gjorde en Kennie i sista rundan. Dvs han gick in för tidigt.

Kennie missuppfattade speakern vilket är väldigt lätt eftersom där även är en spökröst som säger bilens nummer när den passerar slingan. Bilen före Kennie gick i mål och då sa speakern, car finished, och spökrösten nämner Kennies nummer samtidigt och Kennie trodde att han kört klart och gick i depå. Riktigt lurigt det där och jag har sagt till Johan att han ska köra på tills dom lyfter hans bil av banan.

Kennie

Och på tal om Kennie. Palle har det kämpigt. Kom hit med ryggskott och hasar omkring på kryckor och ser allmänt eländig ut. Igår försökte han ta sig till hotellet på egen hand. Kom tillbaka efter en stund. Han kom inte över rondellen. Han väntade och väntade och alla bilar bara körde förbi. Den rondellen är inte att leka med. Och det är dom bilburna fransoserna inte heller. Palle sa att hade han stuckit ut kryckan hade dom klippt den med kofångarna. Han försökte andra hållet och en lastbilschaffis förbarmade sig över honom men sen var det stopp igen vid nästa påfart. Han fick gå in på Mc Donalds och vila innan han orkade att ta sig tillbaka till banan. Och vad är det för roligt med det här undrar ni.

Jo, om ni hade sett Palle och sett rondellen i fråga så hade ni förstått. Tror det är 5 eller 6 på- och avfarter i den och fransoserna kör tre i bredd. Lika bra att skratta åt eländet. Men han är rejält dålig

I kväll är det öppet hus hos Hassels och det sitter ett bra gäng där. Även Jörgen Andersson med fru som kom ner idag. Det verkar vara Jägermeister som gäller ikväll.

Imorgon är det de två sista kvalrundorna och dom lägsta finalerna. Hoppas allt håller imorgon. Nu börjar dom bli gaggiga hos Hassels. Får ut och se vad dom håller på med.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar