måndag 26 maj 2014

SC 2 Höörs Rck

Och medan jag fortfarande var på resa, fast nu på hemväg, kroppsligen, för mentalt sett är jag kvar i England, trevliga människor där, så kördes deltävling 2 i SC i Höör. Hängde ni med. 

Lördag/kvaldag började med regn och starten sköts upp ett par timmar då frivilliga slet med att få ut spån på banan. Sen kom det igång och, med risk för att få mothugg, så vill jag nog sticka ut hakan och påstå att den här tävlingen handlade det främst om Johan, Kennie och Coffe. Med fördel Kennie.

Helgens pang, Pensionat Hassel. Tack för inkvarteringen

Team INTECH

Som vanligt ordnar Rickard vackert väder
 
Keilia

 
Kennie tog hand om första kvalet, Johan tog det andra. Överst i det tredje hittade vi Coffe och sen var det dags för Kennie igen i det fjärde. I det femte måste Johan eller Coffe vinna för att ta TQ och med en tid bättre än Kennies 8.25. Johan vann sista kvalet och hade inför sista varvet en prognos på 8.22 då han kom upp på slangen vilket resulterade i 8.26. TQ till Kennie och jämt så det förslog.
 
Det innebar att Johan och Kennie startade pole i varsin semi och båda vann sina semifinaler. Tyvärr så fick Coffe bryta i sin semi.
 
I semiträningen testade Johan gränser och letade tid och tog stora hoppet i två skutt och satte ner bilen i nedgången på sista hoppet och smet snyggt runt hörnan och över slingan. Ooooh hördes det från publiken. Ibland är han lite yvig men han är helt klart underhållande när han kör på sin gamla "himmabana".
 
I Main Final startade Johan som 2:a efter Kennie och dom drog iväg och skaffade sig lucka ganska snabbt och Johan pressade bilen vilket slet rejält på däcken, som efter 30 minuter förvandlats till slicks framtill. Hade innan ett behagligt försprång på Henke som jagade närmast bakom. Lyckades dock hålla tempo men i mål var Henke bara 3 sekunder efter. Kennie vann förstås, efter att ha visat upp en närmast perfekt körning.
 
Johan hade också dagens snabbaste varv tills att David H, efter att ha haft stopp med en kraschad bärarm, och i o m det var ute ur tätstriden, satte ut bilen igen och piskade ner den till en 37 tid. Övriga placeringar och annat har jag inte koll på eftersom Myrcm tydligen "sa upp sig" efter ett tag. Kommer förhoppningsvis resultat från tävlingen på Lets race senare.
 
Och nu kommer givetvis någon "vän av ordning" undra hur jag vet det jag vet, Jo, Sture snodde helt enkelt lite kvalpapper med sig hem. Så det så!
 
 

Och här kommer "Veckans Godingar". Och det är inte jag som fotat. Det är Sture. Jag fotar bilar. Sture behöver stillastående objekt.
 




 



 



Denna Dam är för mig obekant men det är sannerligen på tiden. Outfiten och stilen är klockren. Krama på bara...

Här är alla som körde final
Och i Höör fick i alla fall alla som körde final gå upp till prisutdelning. Bra Höör!
Men fortfarande saknas det pokaler till platserna elva och tolv. Fem "Däcksläpp" till förbundet för det.
 
 
Och här är de tre i toppen

1:a Kennie Ekenstierna
2:a Johan Balsberg
3:a Henrik "Henke" Nilsson

Och så en på bara Johan förstås. Grattis till andraplatsen

Kyosho, OS Speed, Sweep/Square Armor Blue


Sture och Johan tackar Höörs RCK och tävlingsledningen för en rolig och väl genomförd tävling. Bra med dagens rätt som komplement till de goda hamburgarna. Bra utbud i kiosken och bra toaletter. Fint väder och trevligt folk. All credit till er!


Och nu får ni njuta av Per Nilssons fullkomligt ljuvliga film från helgens tävling...






Sola försiktigt......Mamma Balsberg

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar