måndag 18 augusti 2014

Sydcupen 2014 Finalen

Rullade ner vid 11 och anläggningen såg verkligen inbjudande ut med nyklippt gräs och en bana som såg ut att vara i toppskick. Flaggorna vajade och kiosk och grill var laddade.




Hann knappt hälsa runt förrän Henke kom och frågade om jag kunde hjälpa honom i kvalen. Kul. Gör så gott jag kan och tack för tankpickelektionen. Nu handlar det ju bara om att tanka och sätta ut bilen och hålla blicken på den i 8 minuter men ändå kul att få förtroendet.

Första kvalet var redan slut och det tog Johan. Nästa tog Marcus S och inför det tredje hade Johan chansen till TQ. En chans som han schabblade bort med ren tokkörning. Ärligt talat!!!

Det fanns en hel del nya förmågor jag inte sett förut och allra roligast är att kolla på ungtupparna. Många blivande mästare där. Alex, Victor och Axel börjar bli "stora" men det finns andra småttingar som tar över så fort dom får en chans. Hampus, Anton, Tim m fl.

Roligt att Michael N startat upp bilen igen och nu en Kyosho och även Team Boklund är tillbaka nu med en Intech.
 
Simon


Michael






Johan


Henke


 

Johan

Axel


Och här går Michaels bil tyvärr sönder i semin. Aj!!!

Axel och Henke



Underfinalerna avverkades i snabb takt och det blev dags för semi A och B. I semi A fick jag agera mek till Jimmy L. Kul. Och han fick inga soppastopp!!! Johan startade etta i sin. Marcus L som har blivit snabb på sin hemmabana tänkte ge Johan en match vilket han lyckades med och Johan fick kämpa bra för att efter en del turer vara etta i mål.

I finalen startade bara 11 bilar!!! Hans Hurtig, som "ramlat" in i finalen eftersom Simons bil gick sönder prioriterade vännerna och körde hem. Och han är ju i sin fulla rätt att göra som han vill. Men med tanke på att det återstod 4 minuter av semin när Simons bil gav upp, och eftersom Hans uppenbarligen tänkt kliva av efter semin så kunde han ju haft den goda smaken att dra ner på tempot och släppa fram en annan förare som gärna hade kört final.

I det här fallet blev det Victor G som fick stå som bilvändare istället för att köra final. OSPORTSLIGT!!! 5 däcksläpp för det Hurtig.


Mikael har full koll...på bilen med den där antennen...som vajar vilt...
Marcus S stod som etta med Johan, Henke och resten efter sig. I "sveporna" efter rakan gled Johan ut och då gled Henke förbi. Men Johan var snabbt ikapp och i gröna hoppet eller där nånstans strulade Henke och Marcus till det lite och Johan kom förbi båda och la sen i en extra växel för att få försprång. Efter några varv var han så långt före att det nästan såg konstigt ut. Och nej, han genade inte någonstans. Jag släppte inte Johans bil med blicken under hela finalen. Nu var det istället Marcus L som tog upp jakten på Johan men efter 12 minuter bröt han med trasig bil. Sabla otur han har haft denna säsongen. 

Vad som hände vet jag inte men plötsligt hörde jag att Erik var uppe på en andraplats och bakom jagade Macke och Henke och resten. Johan, som visade upp riktigt fin körning bara malde vidare och var ett varv före i mål.

En trött Magnus innan finalen. Efter var han betydligt piggare. Fullt förståeligt efter Eriks fina andraplats

Även Sture ser belåten ut efter finalen. Eller har han nallat i någons godispåse...


Glad för Johans skull...ganska jämna första varv


Och så kommer bilder på de flesta finalerna. Kan inte hålla reda på vilken som var för vad men ni som var med vet ju själva. Skriver där jag tror jag vet.

Marcus TQ och vinst i El

Mårten... 40+ ? eller gjorde jag bort mig nu?

Alex, Hampus och Tim...dagens juniorer?

Det här vet jag...dagens Sydcup... Johan, Erik, Marcus, Axel. Henke saknas för Hugo ville hem och det är helt i sin ordning. Barna kommer alltid först.


Filip Ek och Albin Tärning

Och detta är......Lilla Jönssonligan.....f´låt...Totalen i Lilla Sydcupen förstås

Hampus Berg
Tim Rundquist
Ola Fischer

Totalen i Stora Sydcupen...Pelle, Mikael, Carl (som inte var där idag) Christer, Erik och så fattas det ett par förare och sen är det Marcus


Vinnaren av Lilla Sydcupen 2014

Hampus Berg


STORT GRATTIS till ALLA och STORT TACK till ALLA som gjort Sydcupen 2014 möjlig. Hoppas att den återkommer till nästa år.
 
 
TACK!!! till Erik Månsson för alla fina bilder på bilar som jag har kunnat lägga ut från tävlingen. Jag var "smart" nog att trycka kameran i händerna på Erik och be honom prova den. Han gillade den så mycket att han smög ut på banan och resultatet ser ni här ovan.
 
Och att Höörs RCK anordnar bra tävlingar vet vi sen innan och den här var inget undantag. Bra jobbat alla. Ingen nämnd, ingen glömd.
 
Tyvärr kunde inte den fantastiska Berta vara på prisutdelningen idag. Missade henne på SC i Höör då jag var i England. Hörde att hon var på bingo idag. Synd.


Och så givetvis en bild på vår fina Johan. Grattis till segern!

Kyosho MP9 TKI3, OS Speed ll, Sweep Racing micro contact blue, Byron Fuel



Nu öser det ner och det kan det göra. Så att det är slut på regn inför nästa helg. I varje fall  slut över Tomelilla. För då är det dags för RM på TMK. Ses där.

Ha det.....Mamma Balsberg


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar