tisdag 26 augusti 2014

RM TMK 2014



Då är det fredag och träningsdag på RM 2014. Värd för tävlingen i år är Tomelilla MK som byggde ny anläggning förra året. Jag följer det hela hemifrån och hoppas på att Stefan Svensson ser till att förse oss med livekamera och speakerröst, och han gör ingen besviken.


Lite tunt med folk i början på fredagen

Kunde ju varit på plats men efter min kortaste ridtur någonsin i tisdags (många undrade på söndagen varför jag gick så illa), så vilar jag i hopp om att kunna ta mig ner på söndag. Ridturen varade i ca 1 sekund innan jag (ofrivilligt) "satt av" igen och tyvärr så mötte jag ett bastant trästaket på vägen ner, vilket resulterade i ett knäckt revben, en rejäl lårkaka och ett större antal blåmärken. Och det var INTE Bobbans fel den här gången heller. Utan ett korkat beslut från ryttarens (jag) sida.

Nåväl. Johan var i skolan till tolv men kunde sedan komma ner och hann med en fri träning innan träningen kom igång vid ettiden. Allt fungerade bra och Johan var trea efter David och Henke när rundorna var över. Fick således nr 3 i bästa heatet till kvalen och det numret brukar han ha tur med.

Hampus och Johan
 

Två skådespelare från "Easy Rider" på besök.....fast de påminner om Robert och Jesper

På lördagen var det först en träning i de nya heaten och sen fem kvalomgångar. Det är tur att Sture har en ergonomiskt bra datastol. Mycket kollande idag. Vädret var nu soligt men under natten hade det tydligen regnat och banan var full av spån. Ja, sådant som ligger på marken, inte tvåbenta. 
  
   

Komprimerar kvalen för att inte bli för tjatig. Johan körde riktigt bra och bilen gick ännu bättre. Kom fyra i de tre första omgångarna. Lagom till fyran kom Stefanie, Johans tjej, ner till banan vilket verkade vara bra för Johan som blev tvåa efter David i de två sista kvalen. Johan bästa kvaldag någonsin vill jag påstå. Slutade kvaltrea och fick startnummer två efter David i semi A. 


Johans body syns bra, även från den här vinkeln

 
Bilvila efter väl genomfört kval
 
På söndagen följde jag den första underfinalen hemifrån och det var  1/8 A med 14 förare varav 7 kom i mål. Under 1/8 B tog jag mig ner till banan och väl där hade endast 4 stycken i den finalen tagit sig i mål.
 
I kvartsfinalerna var det 8 förare i varje som körde full tid. Mycket problem med delar och motorer som gav upp. Banan är stor och bred och lockar till hög fart och djärva hopp(försök) och det kan bli hårda smockor och smällar på de små bilarna. En del kom wobblande som väderkvarnar i hoppen och det finns gränser även för en buggybil.
 
Så blev det dags för semi A med Johan som startade som tvåa med David framför sig, vilket är det samma som att det är fritt framåt. Bakom kommer dock tio till som har väldigt bråttom och ska åt samma håll. Helst samtidigt och på samma fläck. Kom dock iväg bra och David, Johan och David skaffade sig direkt ett försprång som försvann för Johans del när han kom snett i hoppet där vi satt. Jag, Stefanie, Katta och Keilia. Och så Hampus Berg förstås. Som hejade på Johan som pendlade mellan femte och andraplats. Fick ordning på det hela de sista varven och kom i mål som trea. Klar för final. Puh. Det är ju i semin som det gäller. Är ju inte lika självklart för Johan att köra final som för några andra. Om grejorna håller alltså.
 
Semi B med Coffe, Kennie och tio till. Dags för Katta att bryta ihop. Är lika nervös alltid och jag försöker få henne att inse att Kennie är säkerheten själv på banan. Det här fixar han. Och visst gjorde han det. Kom tvåa efter Coffe. Således var båda våra pågar i final. Yeaah!
 
Och efter final för juniorerna som Hampus vann och för "di gamle med käpp och rulle" som Mikael S vann så var det dags för RM FINAL...1 TIMME LÅNG.
 
Är det här som Kennie och Johan bestämmer att dom ska ta varsin pallplats...
 
Starten gick lugnt och städat till och David, Coffe och Johan, som kommit förbi när det blev lite oroligt  i woppisarna drog ifrån lite men efter ett par varv så kom vurporna för både den ene och den andre och ställningen pendlade. Efter 11 varv försvann David R och var borta i 11 minuter. Johan malde på och kampen mellan tredje och fjärde plats kom att stå mellan honom och Henke. Johan var dock den som låg på tredjeplatsen längst i finalen, ca 45 minuter sammanlagt, och han gick i mål som trea, efter en riktigt bra körd final. Pallplats på RM (SM). Tror aldrig någon varit så glad för en tredjeplats som Johan.
  
Johan och Kennie

Från finalen...
Och ett par minuter efter finalen öppnade himlen sig. Och Hampus som skulle prova Johans bil. Får vi lösa efter Borås.
 
Foto av bilar och från finalen är tagna av Catharina Karlsson som gav mig lov att sno hej vilt. TACK för det!
 
I länken under kan ni se resten av hennes kanonbra foton från tävlingen.

  
 
 
Juniorfinalen...Hampus, Oskar och Malin
 
Käpp o rulle... Mikael, Pelle och Fredde

 
TQ David

Det äääär roligt att köra buggy....dom leeeer ju

RM 2014

Christoffer Svensson
Kennie Ekenstierna
Johan Balsberg



STORT GRATTIS!!!

Kyosho MP9 TKI3, OS Speed II, Sweep Racing-Exagon blue, Byron Fuel

Bil och motor gick strålande under helgen. Kyoshon är lättjobbad och förutom att vi gjorde lite småjusteringar, så hade vi i princip samma setup som på Sydcupen i Höör förra helgen.
 
 
Tack TMK för en fin tävling. Roligt att så många gillade banan. Den är brutal, som Micke S sa....
 
Bra mat och kiosk och det funkade bra med campingen med gott om toa och duschar.
 
 
 
 
Nästa helg blir det 1:1 bilar då det är Winter Nationals Finals i Malmö. Dragracing alltså.
Och så kanske lite track på söndag i Staffanstorp. Om två veckor är det sista deltävlingen i SC i Borås. Ber om uppehåll.....
 
 
Och nej, den här veckan blir det ingen tur på Bobban....Aj...
 
 
Ta hand om er....Mamma Balsberg 


 

1 kommentar: