söndag 10 juni 2012

DELRAPPORT EM B SCHWEIZ

Här kommer en liten racerapport från EM B. Sture och Johan flög ner i torsdags morse tillsammans med Hassels. Smidigt sa Sture, som redan planerar för EM B 2013 tydligen.
Installerade sig på hotellet i Uzwil, och strålade sen samman med di andre svenskarna
på Team Johanssons hotell. Johan, Kennie o Micke letade upp ett "badpalats", hyrde badbrallor och hade, förhoppningsvis, kul.

På fredagen var det practice hela dagen, men som de flesta säkert vet vid det här laget, så regnade fredagen bort.
Ingen av svenskarna satte ut bilen under fredagen, och efter att ha sett bilder på bilarna som var ute var det ett klokt beslut. ingen ide att riskera motorer, radiolådor o servopinaler.
På kvällen var det invigning som av förståeliga skäl hölls inomtälts.


Kommentarer överflödiga
Samma här
Och så här såg det ut efteråt

Lördagmorgon och torrevär (inget regn alltså) och 4 kval där de två bästa räknades.
Johan körde i grupp 8 tillsammans med en salig blandning av europeer.

1:a kvalet slog Johan till med en 5.08 och fick bra betalt för den. Micke o David körde också 5.08 resp 5.10 och var bra med. Kennie hade lite problem med bilen och hade en blygsam runda. Efter första kvalet låg Johan 10:a.

John från MSE gick runt och kollade de svenska Mugen-bilarna och klämde och vände på Johans och frågade om oljor o d. Perfect, sa han, bara att sätta ut bilen, resten är upp till Johan.

2:a kvalet hade Johan problem med lite trafik på andra varvet och fick 5.17 i mål. Micke satte näst bästa tiden med 5.04 och Kennie fick ordning på bilen och körde 5.06 vilket var tredje bästa tid den rundan. David tog sig i mål på 5.14. Johan på en 11:e plats efter kvalet.

3:e kvalet var Johan lite mer nervös och hade lite småmissar, och kom in på 5.15. Micke o Kennie fortsatte att köra bra på 5.07 o 5.12. David hade en jobbig runda och slutade på 5.27.
Johan trillade ner till plats 22 efter kvalet.

4:e kvalet och Johan hade hunnit bli rejält nervös. Måste få till en bra runda för att inte halka ner till 8-delsfinalen. Ut o iväg och efter 5 varv en prognos på 5.09. Såg bra ut men det var en lite stökig runda med bilar kors o tvärs överallt. Europeerna har ett lite mera stökigt körsätt om jag får säga så, och dom kollar inte om det är fritt när dom varit på avvägar. Bara bränner rakt ut och hoppas att där inte kommer någon ivägen. Johan kom ivägen. På varv sex. Någon skulle in på banan igen efter en "utflykt" och brände rakt in i sidan på Johans bil som la sig på rygg. 5.14 i mål.
Micke 5.08, David 5.15 o Kennie 5.14. Johan slutade på plats 28 i kvallistan. Inte illa alls.

För säkerhets skull har Johan, Kennie och David bänkat sig till samma kvartsfinal. Hoppas dom håller ihop mot de övriga.

Kronoström och Angseryd kör båda 32-delsfinal.

Johan har en förmåga att köra bra i början men sen dippa lite i takt med att nervositeten kommer. Samtidigt som de andra förarna får fart på bilarna och har gjort av med nerverna i första rundan. Men det är bara att köra på . En tävling av den här kalibern är den bästa träningen man kan få. Dom lär sig mycket och skapar kontakter i buggyvärlden.

Johan är mycket nöjd med bilen och har inte ändrat på någonting under dagen. Motorn som satt i under lördagen är den s k regnmotorn och den har ylat på som aldrig tidigare.
Körde på gridiron på en bana som påminde om en kullerstensgata i Ystad!
Men det är en rolig  och teknisk bana säger Johan.

Stämningen i Svensklägret är på topp och Johan, Micke o Kennie lallar runt och jäklas med engelsmännen bl a när dom inte kör precis som tonåringar ska göra.

Nu är det Söndag o finalerna är i full gång. Sitter med rektangulära ögon framför datorn och följer med via myrcm. Kommer nytt kapitel när dom är hemkomna och då förhoppningsvis med en o annan bild.

Ha en bra Söndag....... Mamma Balsberg

Kollade på förhandsgranska och ser att datorj.....n radbryter precis som den känner för.
Orkar inte bråka med den, hoppas ni har överseende med det. Är en bedrift att jag överhuvudtaget lyckas få till något på sidan.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar