måndag 4 juni 2012

SVERIGECUPEN EKSJÖ

Hej gott folk! Ser att det är några som tittar in på vår blogg då och då, vilket är jättekul. Försöker skriva så fort det går och ska försöka att ha racerapporterna inne senast tisdagen efter tävlingshelg. Datorn och jag är dock inte alltid bästa vänner.

Hursomhelst, Sverigecupen 3 på Nifsarp Raceway i Eksjö är färdigkörd.
Var inte på plats vilket var både bra och dåligt. Saknade inte kylan och blåsten, men hade gärna sett Johan köra final med "di store pågarna".

Var tydligen lite lerigt på lördagsmorgonen för det var många som inte satte ut bilarna på träningen. Dock var alla igång när kvalen startade.
Johan började med en 8 varvare, och följde upp med två 7:or, och åkte jojo i kvallistan.
Dessutom stressade han upp Sture med att vara försvunnen ett par minuter innan kördags
då och då. Ena gången hittades han i Gunnarssons tält lugnt språkande och andra gången stod han och hjälpte Lasse C att mecka. Inga nerver där inte. Nä, sa Johan, dom sparar jag till senare.
Satte en ny 8 och och låg 11 nånting innan sista kvalet, och jag satt här hemma och räknade och fick för mig att bara dom 12 bästa gick direkt till semi. Johan blev kvaltolva och då började hjärnan fungera igen och jag kom på att 16 går till semi. Hrmmmm.

.

Hultsfredsfestivalen?
Denne skumme man dyker upp överallt, måste var en s k stalker

Kan detta vara en tvåhjulig rysk spioncentral,
eller kanske det senaste på husvagnsfronten
snacka om compact living
Slarvig mekplats, notera den uppvikta fliken på handduken
Söndag och finaldags. Johan och Sture meckade och hjälpte till här och där eftersom det inte var practice förrän framåt middag. Diskuterades däckval bl a. Banan var ganska slagig och Johan gick ut på Impact på träningen men gick in och bytte till Enduro vilket var ett bra val. Kapade några tiondelar på det.


Vantar på...brrrrr

Semi B för Johan, startade 6:a vilket kan betyda trubbel o snubbel i första kurvan, men med rutinerade förare var det inga problem. Körde på och låg 3-4 hela resan och slutade på en tredjeplats. Gött!
Själv satt jag som sagt och följde via onlinerapporter och det ligger ju en viss spänning i det. Med online-rullande har man ändå koll på hur många sekunder det är upp till nästa förare, eller hur mycket man har tillgodo på den som jagar bakom, och viken placering han har.
Här lyser det grönt i vänstra spalten och då vet man att - nu e de klart.
Vågar knappt trycka, men gör det och blundar. Öppnar ena ögat och kollar placering 12. Ingen Johan. Jobbar mig sen uppåt på listan. Dom sex sista är ute ur leken. Ingen Johan.
Yes! Ungen är i final! För Johans och vår del är det en vinst bara att vara i final i en Sverigecuptävling.
Tack Fredrik Gunnarsson för tankhjälpen i semin.


KLARA...


FÄRDIGA...


KÖÖÖÖR...
Innan finalen var det 35+ final. Där körde ett gäng "goa gubbar" runt i maklig takt med stödhjul och andra hjälpmedel vilket är ett uppskattat inslag. Både för de tävlande och publiken.


35+ Pallen

1:a Fredrick Cederberg
2:a Mikael Iregren
3:a Håkan (ville inte vara med på bild?) Pettersson

Förarpresentation, fick jag inte höra denna gången heller, också iväg på en 45 minuters-resa. Johan återigen med startnummer 6. Ren o snygg körning och bilarna låg som ett pärlband på banan. Tar ca ett varv innan dom börjat sprida ut sig lite. Johans bil gick bra och in på första tankningen. Inga problem. 
Johan låg på rygg ibland precis som de andra, och någon fick ett stopp eller två och Kennie, som kört bra hela helgen hade max otur och körde sönder en drivaxel på varv 12. Mackes meck Micke räknade lite fel och så fick Macke ett soppastopp. Micke Pålsson körde av och fick motorstopp så det hände ett och annat.
Johan hade turen med sig och bilen gick kanon, och Sture hade "alla indianerna i kanoten" och tankade u a med god hjälp av Panna. Tack för det Panna.

I täten flög Andreas och Coffe fram i en annan dimension och med ca 15 minuter kvar låg Johan på en tredjeplats! Efter honom jagade Hellsten och Johan visste att han måste in på ett femte tankstopp medan Hellsten klarade sig på fyra. När Johan gick ut efter sista tankningen kom Hellsten på rakan men Johan kom ut en meter före och så var det full jakt igen. Hellsten vurpade. Johan drog ifrån. Johan vurpade. Hellsten var ikapp och så fortsatte det tills speakern sa, en minut kvar. Nä,tänkte Johan, inte ett varv till och då hade han varit sjukt nervös (Johans uttryck) de sista 10 minuterna. Ett halvt varv kvar och 3-4 meter tillgodo på Hellsten och så kommer han in för snävt på hoppet mitt emot förarställningen och lägger sig. Hellsten smiter förbi och tar tredjeplatsen före Johan som slutar FYRA.

Sjukt bra kört Johan! (mammas uttryck). Och det var en ren, snygg fight mellan Johan och Hellsten.


Finalgänget med 8 och ett halvt leende
Var det inte 12 finalister?

1:a Andreas Edvinsson
2:a Christoffer Svensson
3:a Rickard Hellsten
4:a Johan Balsberg
osv

TQ  Christoffer Svensson

Ett glatt men fruset Mugengäng
Andreas, Pelle, Kennie, Johan o Marcus
Sture sa att även den här tävlingen var det härlig stämning vid mekborden. Man hjälps åt, diskuterar setuper, däckval o annat precis som det ska vara.
Hmmmm...funderar på.. jag är ju inte med på så många tävlingar just nu. Kan det var därför... hmmmmm... får fundera lite till på det. Men det bjuder jag på i så fall.....

Eksjö fixade detta bra och Dallas och Kai funkar utmärkt ihop. Klubben hade också fixat ihop bra luncher till båda dagarna. Tack för det.

Besiktning är som bekant obligatoriskt på tävling och här i Eksjö hade dom tänkt till. När det var dags för tankmätning fick mekanikern själv lossa slangar o d innan mätning och sen sätta tillbaka det själv efter. Kanon.

På torsdag flyger Johan o Sture ner till Schweiz för att köra EM B.
Lycka till ni som ska dit.

Ha det....Mamma Balsberg



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar