tisdag 29 maj 2012

WORLD RACE 2012

Tävlingsdags igen och den här gången på Furulunds fina anläggning. World Race är ett friendship race och det märks på stämningen hos folk som verkar vara inställda på att - nu ska vi ha kul!
Fredagen var träningsdag för dom som ville och kunde och sen skulle kvällen avslutas med en ny tävling - DASH FOR CASH. Under dagen trillade efteranmälningarna in och det var ett 30-tal som kom till start. Johan bestämde sig också för att köra. Alla bilar var tillåtna och Johan valde elbilen. Man möttes man mot man och körde ett varv med start vid slingan. Först i mål gick vidare. Johan mötte Hurtig i första och Axel i andra rundan och var sen klar för final.
Startordningen lottades och Johan startade 3:a och "värsta motståndet" Pålle som nr 7. Alla hade bråttom iväg och särskilt en tysk som tyckte att Johan behövde köras över och så låg dom i en enda röra och Pålle smet förbi. Jaga, jaga, 5 minuters körtid och mycket som skulle göras. Johan klättrade med Simon efter sig och gick i mål som 2:a på 10 varv, 12 sekunder bakom Pålle. Elbilen är grymt snabb.

   
Två glada grabbar som vann bidrag till däckkontot
Dash for Cash pallen

 

 
I mekområdet rådde en avslappnad stämning. För det mesta. Så länge inget gick sönder.
.
 
 
För avslappnad nästan. Eller så sitter dom på laddning. Varför så bistra miner grabbar
 
 
Inte ens Foxy kan se så här bedjande ut. Lär av Tobbe hundar.

På lördagen var det kval och det flöt på utan problem. Johan slutade kvalfyra i nitro och kvaltvåa i el. Efter kvalen var det dags för Juniorfinal och 40+ final.

I Juniorfinalen kom Alex 3:a och visade återigen att han inte bara är snabb på hemmabanan Höörs RCK utan även på andra banor. Gick bra uppe i Eksjö också härom veckan. Så se upp!

I 40+ rullade ett antal gamla godingar runt i "PRO -tempo" och finalen vanns så småningom av Pelle.







Juniorpallen

1:a Jessica Pålsson
2:a Florian Schrum
3:a Alex Jönsson

"Gubbapallen"

1:a Per Carlsson
2:a Lasse Carlsson
3:a Hans Hurtig

Fredag och lördag följde jag tävlingen hemifrån, dels via myrcm live men även via webkamera. Utmärkt initiativ. Jag sappade mellan kamera och onlineresultat och det var kanon. Kunde även hålla koll på Johan och se till att han inte snöade in någonstans när det var bilvändardags. Såg också att han grälade på Lasse C när dom tankade åt honom i "gubbfinalen". Stäng öronen Lasse.

Efter en hel dags körande tyckte Johan och Lasse C att det skulle köras lite mer och drog till Malmö med Mimme och körde gokart!!! Galningar. Senare på kvällen var det öppet hus hos " Hotell Rosqvist o Co" och det skulle tittas på schlagerfestival...


"E de fest" eller "Var e brudarna"


Så prydligt att man blir misstänksam. Hyr han in någon?


Restaurant Sarwall har öppnat för kvällen. Välkomna.
. 
Finaldags i stålande solsken. Tack för det. Blev lite huller om buller på söndagen med semi här och finaler där eftersom det kördes tre olika klasser. Följde Johans Elsemi hemifrån som han vann strax före Cederberg. Kom ner till banan lagom till semifinalerna i Nitro och Johan körde in på en andraplats i sin. Marcus i topp.
Sen kördes det först Truggyfinal som Simon vann utan större problem.

Elfinal i 10 minuter och Johan startade som nr 2 efter Marcus. Sen Fredde och Pelle och resten av gänget. Marcus o Johan kom iväg bra och Pelle jagade. Johan lyckades hålla honom bak sig tills på sista varvet då Pelle gav allt och tog sig förbi i slutet av rakan. Men Pelle hade yttern och gick in för snävt i nästa kurva och la sig på rygg. Johan som låg precis efter fastnade på Pelles bil men kom loss och kom i mål som 2:a. Härlig körning.
Marcus, Johan, Pelle, Fredde och så lille Axel Borell på en 5:e plats. Bra kört Axel!

Det fanns också en Juniorpall i El och den vann Axel Borell. Duktig kille som inte kört så länge. Har följt honom inomhus i Onslunda ett par säsonger.


Lilla Elpallen

1:a Axel Borell
2:a Gustav Månsson
3:a Florian Schrum


Stora Elpallen

1:a Marcus Sandberg  Mugen
2:a Johan Balsberg  Mugen
3:a Per Carlsson Mugen

TQ  Per Carlsson Mugen


Truggy Pallen

1:a Simon Boklund
2:a Steven Schöniger
3: Daniel Sarwall

TQ  Simon Boklund
Då var det bara Nitro Grand Finale kvar och på rakan stod ett gäng rävar beredda. 10, 9, 8... TUT o iväg.
Johan som nr 4 och fältet kom iväg bra. Och visst är det spännande med final men......
Efter att inte ha setts sen förra säsongen träffade jag Carina Sandberg igen. Ett kärt återseende. Och att sitta bredvid Carina när Marcus kör final, är underhållning av högsta klass. Sa att nästa gång så tar jag med filmkameran och så får du agera speaker vid sidan om mig.
Fast jag skulle få censurera och sätta PIP på så många ställe att det inte skulle bli mycket kvar. Skrattade så mycket att jag hade svårt att följa vad som hände på banan.
Sa till Carina att snart hör vi i högtalarna - kan Kärringarna på läktaren hålla tyst, vi hör inte bilarna.
Finalen var en fight främst mellan Marcus och Pålle. Marcus som hade en titel att försvara eftersom han vann World Race 2011. Marcus jagade och försökte att inte släppa Pålle för långt framför, men gjorde lite små misstag ibland och fick gasa på. Efter dom kom Pelle o sen Johan och mitt i finalen låg Johan 4:a länge med ett ganska säkert avstånd till 5:an. Vid det här laget hade Marcus fått känning på Pålle som nog kände sig stressad och gjorde misstag även han.
Marcus gick om men sen vurpade han och sen turades dom om på förstaplatsen ett tag.
Nu hade Carina gått i spinn eftersom hon visste att Marcus måste tanka en gång mer än Pålle. Marcus in och ut igen men då kom Pålle i full karriär på rakan och smet före.
Men det var en rolig fight att följa.

Johan då, jodå, han rullade omkring på sin 4:e plats och så stannade motorn precis innan slingan med ca 7 minuter kvar. In med bilen men den startade inte. I med ett nytt stift och så var vi igång igen. 2.23 tog det varvet. Ramlade ner i listan och tog sig imål som 7:a.
Sånt som händer och som jag sa till en besviken Johan efteråt, du körde final och du tog dig i mål. Många fick ge upp långt innan.
Fick ju ändå ett snyggt prisplakat till. Väldigt fräsiga plakat faktiskt.
Säga vad man vill om Furulund, och det är det många som gör men arrangera tävlingar kan dom. Plus att dom inte är rädda att prova nya grejer. Tack för det Furulund.



Nitropallen

1:a Mikael Pålsson
2:a Marcus Sandberg
3:a Per Carlsson

TQ  Mikael Pålsson


Ett gäng nöjda Mugenåkare med
Pelle, Johan, Marcus, Hans och Lasse


På banan i helgen fanns en riktigt duktig fotograf, Fredric Berggren, som gjort en ruggigt bra foto/film sekvens. Snacka om att man blir sugen. Finns att njuta av på             http://www.youtube.com/watch?v=38-KNg9xhUI

Tack alla för en TREVLIG helg och TACK till Furulund för ett bra race.

Nästa helg - Sverigecup 3 på Nifsarp i Eksjö. Lycka till alla som ska dit, och måtte alla bilar ta sig i mål. Amen.

Tills vi hörs...... Mamma Balsberg



1 kommentar:

  1. Hej!

    Tack så jättemycket för de fina orden, uppskattar det väldigt mycket! Riktigt roligt att du gillar Foto/Filmklippet =)

    /Fredric Berggren
    http://fredrixzon.se

    SvaraRadera