onsdag 2 maj 2012

Vikingracet 2012

I helgen var det dags för Vikingracet på Furulund. Solsken och blåst. Ca 30 startande i OR och ett heat vardera i EL och Truggy. Förmiddagens träning följde jag från datorn och det såg bra ut. Satte mig på tåget och var framme till lunchuppehållet. Fick koll på att Johan slutat som kvaltvåa efter Micke. Startade PP i semi B.



Semidags

Johan kom iväg bra och hade bra försprång efter några varv när bilen dog efter stora hoppet. Sture "joggade" ut och hämtade bilen. Tom tank efter 5 minuter! Ut igen och Johan fick ett 1,25 varv och låg nu på sista plats i fältet. Sture vågade inte chansa utan tog även in Johan på en extra tankning. Tack och adjö för idag tänkte jag men hade glömt Johans förmåga att bara "tugga" på. Tog in hela tiden och slutade som tvåa i semin. Puh!



Det senaste inom buggytransport

I finalen startade Johan som nummer 5. Fältet kom iväg bra men sen fastnade Johan lite här och där och låg 7:a tror jag. Låg ett par varv efter toppen och fick jobba på. Fick igång sin stabila körning och tog in. Låg länge och fightades med Simon om andraplatsen men sen gjorde Simon ett par misstag och Johan drog ifrån. Körde nära nog felfritt resten av finalen och slutade 2:a. Bästa varvtiden var bara ett par tiondelar efter Mickes.

Behöver väl inte säga att Johan är mycket nöjd med bilen som idag hade en ny OS Speed i. Kul att så många berömde Johan för hans rena körning på banan. Vid ett tillfälle kom Johan åt en annan bil som då la sig på taket. Då stannade Johan några sekunder bredvid bilen tills bilvändaren hann fram. Snyggt gjort.
Slutställning i nitroklassen
Micke, Johan o Simon

Som vanligt fungerade allt bra på Furulund, STORT TACK till klubben för det.
                     
1:8 OR Pallen

Micke Påhlsson
Johan Balsberg
Simon Boklund
Elpallen

Magnus Nilsson
Axel Borell
Roger Olsson

Truggypallen
Simon boklund
Daniel Sarwall
Magnus Nilsson



Nästa helg är det Sverigecuppremiär på Vetlanda Nitro Arena. Jag kommer inte att vara där men ska pumpa teamet på info när dom kommer hem och rapportera så gott det går.

Tills vi ses....  Krama varandra där ute....   Mamma Balsberg

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar