måndag 7 maj 2012

SVERIGECUPPREMIÄR VETLANDA

Då har deltävling 1 SVERIGECUPEN gått av stapeln och den kördes på VETLANDA NITRO ARENA. Premiären hade också tur med vädret som var soligt men kallt. Jag var inte där men har fått rapporter och ska redogöra så gott jag kan. Har följt med via myrcm vilket ger en viss spänning i tillvaron eftersom man bara ser färdigt resultat. Har även kollat på en ny sida, moo.eslin.... och den funkade stundtals bra men det blev lite svettigt när Johan körde semi, låg 5:a och sidan hängde sig när det var 3:45 kvar att köra....

Hem ljuva Hem eller?
 Lördagen började med två träningsrundor och Johans körning såg stabil ut. Sen kvaldags med 5 rundor. Johan vann 4 av 5 kvalheat med Pelle tätt efter, och blev kvalnia. Direkt till semi alltså. Bra kört med tanke på att han inte hunnit lägga så många varv med Mugenbilen
som han hittills är mycket nöjd med. Och vi kör ju vidare med OS Speed motorn.  

Mekplatsen (ovanligt städad) och Simon
Två som sett ett spöke och en som "lurar"
Johan ser ju vääääldigt taggad ut!!!

Johan kom i semi A, som om vi räknar bort Pelle lite, blev rena Juniorsemin till att börja med. Eller som Johan sa "rena knattesemin". Johan med startnummer 5 kom iväg bra men blev påkörd innan slingan och båda bilarna åkte över slipern och la sig på rygg, och så var Johan plötsligt nere på plats 12. Deja vu. Nya tag, bara att köra på och knappa in bit för bit. Så räknar vi in Pelle igen för sen var det han o Johan som låg ett tag och fightades om plats 6 o 7. Känns också bekant. Sen fick Hassel motorstopp och Johan låg länge 5:a. Sen sa tidtagningen adjö och då var det 3-4 minuter kvar att köra.

Men saken var i alla fall klar. Johan var i sin första SC final någonsin. Yeeeah!!!

Under tiden som semi B kördes så jobbades det på att reda ut röran med semi A.
Semi B vanns av suveränt körande Andreas Edvinsson.
Semi B på G
                              
Efter mycket om och men och med hela semi A flippandes runt på olika placeringar på myrcm, så beslöts det att saxa förarna till finalen.

I finalen hade Johan nr 9 och kom iväg kanon, låg 4 i några minuter men sen kom Henke o Brunsberg ikapp och ville vara med och leka. Johan släppte Niclas och sen vurpade han och så var Henke förbi. Sen låg Johan 6:a länge tills Marcus kom ikapp, men Johan höll Macke en sekund bakom sig ett par minuter. Sen blev Johans bil trött och intog ett nytt ryggläge och så var Macke förbi. Efter det höll Johan sin 7:e plats resten av finalen.
Starkt kört!!!

Mer om finalen... Coffe körde sönder en outs och fick mecka lite, Kennie fick soppatorsk ett par meter innan slingan vilket kostar och Davids glödstift la av med 10 minuter kvar vilket också kostade placeringar.

Johan som aldrig kört en final med toppförarna innan sa att det var en helt annan sak än att köra när bara ett par av dom är med. Har kört mot 2-3 på några mindre race, Vikingracet o Sydcupen bl a, men det blev ett helt annat tempo nu, och han var ganska sliten i skallen efteråt. Men det var det värt.

Coola Mugengänget med
Johan Marcus Andreas Pelle o Kennie
Johan med sin första SC FinalPokal
Hela finalgänget med Edvinsson i topp
STORT GRATTIS till det

Sture sa också att det var mycket hög stämning på folk i allmänhet och på Mugengänget i synnerhet och det är glädjande att höra.

Och om någon skulle undra... man har sagt mig att Johans stickade mössa är nergrävd på icke nämnd plats någonstans i Sverige......

Nästa lördag är det dags för Sydcupen i Eksjö. Hoppas att jag kan ta mig dit och träffa lite goa buggyvänner.

Ha det gott    Mamma balsberg


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar