torsdag 24 maj 2012

SVERIGECUPEN BORÅS 2012

För en gångs skull visade Viskafors upp sin bästa sida när det var dags för deltävling 2 i Sverigecupen.
Fredagen började med det vanliga husbils- o husvagnsstöket när alla tävlande skulle försöka knöka sig in på området. Arrangörerna hade gjort sitt men vad hjälper det, här är det vassa armbågar som gäller. Med allt på plats var det sen bara att tända grillarna på given signal.

Lördagen drog igång med sedvanlig kvalkörning och jag följde med hemifrån via "moo" som funkar förträffligt. Johan verkade ha lämnat "körskallen" hemma och låg på en blygsam plats ( 40-50 nånting) efter första rundan. Sture sa att Johan körde som om det var Vetlanda och det funkar inte på Boråsbanan. Lite hoppigare här. Han körde på gräs, sliprar och allt annat som det inte ska köras på.
Nåväl, på det igen och efter varje kval klättrade han en bit i listan. Lyckades sätta ett par 9 varvare och hade till slut kravlat sig upp på plats 15 efter sista rundan. Semiklar.


Mötesplats i "buggyvärlden"

På finaldagen betades underfinalerna av och sen var det dags för semiträning. Johan försvann från skärmen efter 4 minuter, och då trodde jag att han var inne för däckbyte, men han dök aldrig upp igen. Låååångt däckbyte tänkte jag eller så har han kört sönder något. Alltid spännande att följa utan att veta. Hu!

När semin drog igång fick en efter en upp tider utom Johan som rasade till sista plats i fältet. Nej men, där kom han. Det visade sig att någon hade satt "ett ont hjul i sidan" på honom och vänt honom på rygg. Men han är van så det var bara att köra på.
Dags för första tankning och i med soppa och då började motorn "rusa". Sture satte ner bilen men när Johan gasade dog motorn. 57 sek tog det varvet. Innan tankningen låg Johan på 7:e plats men rasade till 11:e efter " fadäsen". Ut o tugga på men med många av "proffsen" i heatet blev det tufft att hänga på och när bilen sen dog på sista varvet var det kört tyckte Sture som lugnt gick ut och hämtade bilen. Inget "joggande" idag inte.
Eftersom Johan bara körde 19.45 blev det bara 32 varv.

Sture kollade över bilen och såg att hela bottenplattan var våt av soppa. Hittade ett minimalt hål på soppaslangen. Tyvärr inte första gången det händer oss just i Borås. Vet att man inte får skälla på ideellt slitande funktionärer, men dom är inte direkt försiktiga när dom "sliter" av slangarna under tankmätningen. Har sett det med egna ögon sist jag var med. Kommer hädanefter att byta soppaslangar inför finalerna.

Johan fick beröm av Henke för sin smidighet på banan. Att han har koll och flyttar sig så snabbt han kan när "di snabbe" vill om. Gott att höra. Att vara sportslig lönar sig i längden.
Samtidigt är det gott när någon kommer med beröm och inte bara ger sig till känna när det ska gnällas om något. Vilket en del faktiskt gör.

Tre som ser ut att trivas, Anders, Klas o Jörgen
Årets muntergökar....vad hände
Jag hade 4 foto av finalisterna att välja på men hade problem att hitta några leenden på bilderna. Här är nog ett och ett halvt åtminstone. Miche Nilsson ser i alla fall glad ut.
Samtidigt förstår jag att många var besvikna för att det blev strul med racet. Hur hade resultatet blivit om inte OM hade varit. Bara att ta nya tag och ladda inför nästa tävling.

NI HADE I ALLA FALL TUR MED VÄDRET!!!!!!!!!

Till helgen är det dags för WORLD RACE på Furulund och då ses vi där.

Ha det gott i sommarvärmen och Meck på er....   Mamma Balsberg

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar