måndag 11 juni 2012

EM B SCHWEIZ 2012

Blev en lååång söndag framför datorn i väntan på att det skulle bli dags för knattarna att köra sina finaler.


Du milde vilken röra

Di blågule i väntan på bättre väder

Kollade under tiden på Mattes o Kronoströms finaler. Kronoström hade det tufft och slutade på en 7:e plats i 1/32 Final B, och Matte vann sin 1/32 Final A. Bumpade således till 16-del där han kom fyra, och slutade sen på en 8:e plats i 1/8 Final A.

Förskräcklig massa siffror det blev. Tror jag hädanefter förkortar det på mitt eget lilla sätt.

 

Ni raggar väl inte grabbar

Regnet var upptaget på annat håll även idag och så var det dags för kvartsfinal B. Här hade Johan, Kennie och David klumpat ihop sig för att kunna anfalla på bred front.
Kennie startade först och hade hela banan för sig själv och Johan o David startade i mitten vilket kan betyda trubbel, men allt flöt på bra i starten. Knattarna körde, av varvtiderna att döma, lite yvigt de första varven och tappade placeringar. Johan låg o pendlade mellan plats 7 och 10 nästan hela racet. David hade nog lagt nerverna på hyllan för han var snäppet före Johan. Jag kände ända hit hur Johan skakade på förarställningen.

Kennie for också upp och ner i listan men har mer rutin och klättrade sakta uppåt. Låg 5:a, 6:a ett tag och orkade till slut ta sig upp på sista bump.
Med ett par minuter kvar att köra så gjorde David ett par kostsamma misstag och Johan smet förbi. Johan slutade 8:a och David 9:a.

Kollade Johans tider sen och det blev lite för många 40 varv för att räcka till. Inte direkt några vurpor men lite för yvig körning förmodligen. Nervös....oja.

 


Förarställning a´la Schweiz


Semistart med Kennie närmast

Dags för semi med Micke och Kennie i samma. Båda två åkte berg och dalbana i listan och turades om att ligga och "dra". Det var tufft motstånd framför allt av Pittet, "Buffalo" och Cords.
Sen åkte "Buffalo" ner och strax efter honom försvann Cords på ett längre stopp, vilket öppnade upp för våra grabbar. Ett tag tror jag att Kennie var uppe på bump och körde men blev omåkt av Micke som tyckte att nu är det dags att åka final. Micke tog sista bump med Kennie två ynka sekunder bakom på en 7:e plats.

Roligt för Micke att äntligen få köra final. Tror detta är fjärde gången han kör EM B, och har i de andra åkt ut i semin. I Lyon förra året fick han bilen sönderkörd av en "störst kör först" förare och det var INTE svårt att tycka synd om honom efter det.


Finalgänget

Dags för GRAND FINALE och Micke med startnummer 12 på bilen. Bättre starta sist än mitt i. Off we go och dags för Micke att börja jaga. Gott om villebråd framför sig.
Micke 8:a, 6, 4, 2:a in och tanka och ner igen till 9-10. På det igen och så Bernabe, missed lost och borta. Otroligt tight mellan plats 4-7. Ser ut att köra i bredd när jag tittar på myrcm. Marcelino missed, lost and gone. Navarro försvinner efter 39 minuter och Micke fortsätter plocka placeringar. Rebelo missed men kommer igen men har förlorat för mycket tid.
Spännande, spännande, trädgården får vänta.

Micke uppe på tredjeplats. Har det inte gått 45 minuter nu. Pågen e ju på pallplats! Stoppa klockan. Sen rasar Micke igen, tankat? Hänger knappt med i svängarna. 3:a igen. Puh!
Då var kolabröden klara. Här gäller det att utnyttja tiden.
5 sek tillgodo på 4:an. Inte råd med några vurpor här inte. 10 minuter kvar att köra.
Tight melan Micke och Truman.

Gå inte in o tanka påg, det tar för lång tid, Lasse får köra en "grevinnan o betjänten tankning" och hutta ut lite soppa på bilen när du kommer förbi i hoppet.
Magi går förbi Pittet som får problem och han och Micke kör på samma sekund.
Micke och Williams om sista pallplats.
58 hundradelar. Vicken rysare dom bjuder på. Hjälp. 2 minuter kvar och Micke fortfarande på pallen. 4:a, 3:a igen och TVÅ VARV kvar, Håll dig på hjulen.

NEEEEEEJ.. nu svor jag, och det gjorde säkert resten av byggysverige också.
Micke glider ut ett par kurvor innan mål och Williams går om och snor åt sig tredjeplatsen. Micke slutar 4:a och har kört hur bra som helst, men vi hade ju så gärna sett dig på pallen. Det var du värd.
Tack för 45 spännande minuter Micke.

Förutom regnet, som ju ingen kan råda över, så fungerade allt bra, mat, tidtagning, mektält mm. Banan ligger inklämd mellan industrier men dom hade knökat in vad som behövdes.

Dallas var också på plats och roade sig emellanåt med att förse di svenske med info i högtalarna. Både på engelska och svenska. Johan sa att det hördes rätt kul när Dallas under en av Mattes finaler sa - Angseryd, du måste förbi honom som är framför dig.
Och när Johan skulle upp o köra - nice and steady Balsberg.

Hade Johan och Sture roligt på EM B? Det kan ni lita på att dom hade.
Har förstått att det finns de här hemma som har en väldigt tråkig attityd och som lägger energi och har synpunkter på vad vi väljer att göra eller inte göra.
Vi lägger oss inte i hur andra väljer att lägga upp sitt tävlande. Skulle vara trevligt om andra visade oss samma respekt.

Johan körde sitt första EM B i Lyon 2011. Vi åkte ner med inställningen att se och lära. Och det gjorde vi. Dessutom hade vi förbaskat roligt.
Därför åkte dom i år också. För att få mer rutin, erfarenhet och lära sig att köra ihop med förare som har ett helt annat körsätt än vad vi svenskar är vana vid.
För att skapa kontakter. För att synas, få tips och ideer. Och för att ha kul.

Precis som alla andra så lägger vi ner tid, pengar och många mil på buggyåkandet.
Självklart är vi seriösa och vill att det ska gå bra för Johan. Men vi måste ha lite perspektiv på det hela också. Det går inte att åka till så här stora tävlingar och tro att han ska köra final och stå på pallen. Det funkar inte så. Vi tar ett steg i taget.

Johan är inte klar för att köra final i EM B, inte i år, och inte nästa år heller. Det kommer när det kommer. Johan säger själv att han inte hade haft i finalen att göra. Att han utan tvekan hade kommit sist. Killarna som körde i finalen höll ett tempo som han inte hade klarat av.
Sjukt snabba som han sa. Det var lagom för honom att köra kvartsfinal.
I Lyon kom han 92:a (tror jag det var) och i år blev det en 31:a plats. En viss förbättring
skulle jag vilja säga. 

Vi kommer även att åka till Österrike och köra EM A i sommar och vi är fullt medvetna om att Johan mest kommer att agera statist där nere. Men vi hoppas åka därifrån många erfarenheter, många skratt och mycket kunskap rikare.

Så till er som är sugna på att tävla utomlands, men som inte tycker att ni är bra nog,
tänk om. Har ni möjlighet så åk, det kommer att vara värt det. 

Sist men inte minst. Resans Ajdå...

När dom checkade in på Kastrup fick Sture öppna necessären och lägga tandkräm o d i en påse. Dock missade dom en Swiss Army pennkniv som Sture hade glömt...Ajdå.

När Johan kom till en vattensjuk lervällingbana på fredagen och skulle ut som bilvändare. Vad tror ni han hade på fötterna - TUNNA TYGSKOR...Ajdå.

Efter fredagens lerklafsande på banan var skorna fulla av lera. Sture hittade en polermaskin i hotellkorridoren och så var den saken löst.

Johans skor fick sig en tvätt men hur skulle dom hinna torka. Sture upptäcker en hårtork på väggen. Spärrar knappen med ett par strips och - Voila...en skotork. Torra på 20 minuter.

På incheckningen i Zurich gled Hassel rätt igenom men Sture var tvungen att vända ut och in på buggyn. Det luktar konstigt sa fyra man och körde ner näsorna i tanken. Allt medan Hassel stod och flinade på andra sidan...Ajdå.

Så visst hade dom roligt!

Nu är det ledigt ett par helger och Sture ska passa på att lufta golfklubborna.
Johan ska snöa in på Dreamhack på Elmia i fyra dagar och jag ska vila från datorn.

Ha det gott tills vi ses.... Mamma Balsberg

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar