onsdag 25 juli 2012

FINALDAG PÅ SM

Så var det dags - SM finaldags. I Norrland. Och har fått reda på att både myggen och knotten tydligen tagit semester och var på annan ort. Tack för det...

Dagen började med solsken och det var upplagt för bra racing. Banan var i kanonskick och höll genom hela tävlingen. Blev dock snorhal när det regnade. 
Och angående körvänlighet och rolighet så ger Johan banan 9 däck av 10 möjliga.

PROFFSIGT!!!

Johan, som direktkvalade till semi B tillsammans med bl a Simme (riktigt kul för Simon som haft en del otur i år) startade som nr 6 och lagom till start kom det en regnskur. Hal bana alltså och en salig röra på de första varven. Johan blev puttad o vänd och jag tror att någon t o m försökte gräva ner honom i den norrländska myllan. Upp igen och var nu på plats 12. Känns bekant. Nåväl, misströsta icke, Johan är bra på att jaga och efter några varv var han uppe på femteplats. Uppe och vände på fjärdeplats någon gång men verkade trivas som femma och behöll den platsen. Efter honom kom Simon och la beslag på sista bump. Båda två klara för SM final!!!
Bryta i den här semin fick Fredrik Peters göra, något som gick sönder i framkärran tror jag. 
Hastighetsbegränsning på rakan????

I semi A, som såg giftig ut på pappret, var det också kamp om platserna. "Dom vanliga" höll sig i täten medan dom övriga jagade. På varv arton hade Micke J otur med ett motorstopp som kostade honom ett och ett halvt varv och så rasade han i listan och då passade David H på att närma sig "bumparna". Med en o trettio kvar att köra var det slutkört för Kennie vars trottleservo gav upp. Surt.
Gissa vilka - och vinn Johans slutkörda däck från finalen

Och så var det då dags - SM finaldags. 60 minuter.

Behöver väl inte påpeka att jag satt hemma framför datorn, som vi tyvärr inte hade mycket nytta av, och mös.Telefonen fungerade dock så jag kunde bidra med lite resultat från semifinalerna på fejan i alla fall. Hur som helst, i finalen hade Johan startnummer 10.
Fick en bra start och låg femma de första minuterna, men sen märkte Johan att han valt fel däck. Han hade chansat på att det skulle komma mer regn, men istället torkade banan upp och däcken blev mjuka. Dalade sakta i listan samtidigt som Linus fick kasta in buggyn när en drivaxel small av.
Det byttes platser lite här o där men ingen verkade ha några större problem och Johan slirade på och gjorde sitt bästa och när slutsignalen gick sladdade han i mål på placering 10.
Johan själv var besviken efteråt för det här med däcken, men jag sa sen att det är en vinst bara att köra SM final. Så här ett par dagar senare är han rätt nöjd ändå.
Hade inga problem alls med bilen som verkade ha rätt setuper för banan, och OS motorn ylade på som vanligt. Helt enkelt en lyckad helg på tävlingsbanan.

Jag är i alla fall omåttligt stolt över Johans insats. Även credit till Sture som gjorde sitt i depån samtidigt som han lät Johan göra vad han skulle ute på banan.
Mitt utbrott i Botkyrka var inte bara av ondo. Fick oss att tänka efter lite.
Matte - föredömligt beredd
Tycker att den här bilden säger allt (årets bilvändarbild)
"Jakttornet"
Brummande bilar
Finalgänget

1:a David
2:a Coffe
3:a Pålle
Däremellan ett antal kända fejs
10:a JOHAN
11:a Simme
12:an tycks redan ha påbörjat hemfärden
Mugen i finalen med Johan, Macke o Andreas

Robertsfors MS har gjort ett kanonjobb i helgen som gick. Allt fungerade och dom har sannerligen gjort sitt bästa. Tidtagningen på plats var det inga problem med och Peter Glas som var tävlingsledare och Kim Lindgren som var race controller gjorde sitt jobb med bravur. Var inte rädda att döma S A G eller tillägg för sena bilvändare heller. Kurage. Mer sånt.
Då kanske vi får snyggkörning på banan av samtliga och bilvändare på plats i god tid, ( det sistnämnda gäller även Johan som kan vara lite "glömsk" ibland).

Funktionärerna var tydligen också nöjda för när Sture besökte de hemmasnickrade utedassen, hörde han ett par damer viska om att, det här gick ju så bra att vi kanske vågar oss på att söka NM. Gör ni det, anläggning till det har ni.

Och så var det det här med tiderna igen....

Johan blev trettonde efter träning, kvalade sen som tolva.
Johan startade sexa i semin, blev femma.
Startade som nr tio i finalen och blev tia. Skulle man kunna säga att han är jämn?

Roligt också att se samtliga startande från Tomelilla MK i final.
Johan, Henke och David H. Bra facit.

På lördag blir det lite race i Halmstad, men själv är jag i full färd med att planera för EM.
Ser fram emot lite semester. Och fin natur. Och lite buggykörning med förstås.

Bränn er nu inte i solen......Mamma Balsberg

Fler bilder finns inlagda på föregående inlägg, SM SM SM

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar