måndag 2 juli 2012

SYDCUPEN FURULUND

Kanonväder i Furulund när Sydcupen 3 och kampen om DM skulle avgöras. Kom själv ner vid 2-tiden och pumpade Johan o Sture på info om förmiddagens händelser.  
Träning och kval på förmiddagen och jag föjde med hemifrån via myrcm och Furulunds webkamera.
Kanonroligt att kunna se banan och tidtagningen på samma sida. Samt höra Tomas läxa upp en och annan som inte sköter sig.

För Johans del gick både träning och kval bra, OS motorn ylade på som vanligt så direkt till semi var inga problem. Dock hade han otur i sista kvalet när Hurtigs bil fick motorstopp och tvärdog precis framför Johans bil som fastnade i Hurtigs. Förlorade bara ett par sekunder dock.  
Simon fick äntligen allt att stämma och körde bra tider, och Marcus var också på hugget.
Henke hade dammat av bilen och fanns på plats för att ge de övriga en fight och Pålle kan man ju aldrig räkna bort. Men som sagt, utan hel bil kommer man inte i mål, oavsett hur snabb man är.

Dagen till ära fanns den italienska maffian på plats
Ett och annat hände ju förstås på banan och Rickard H hade motorproblem så till den milda grad att han istället gick in för att öva till den olympiska grenen, kast med liten motor, och Jonas C hade tydligen ännu värre problem och Keilia, som tankade åt honom kom flinande och berättade för Sture att Jonas hade minsann kommit in i depån med hela bakkärran hängandes lös. Hur kan fyra skruvar bara försvinna. Håhå jaja. Sture sa till Jonas att hade jag varit som du så hade jag sparkat mekanikern som satt ihop bilen. Jonas hade den goda smaken att flina generat. Kan man sparka sig själv? Han skulle gjort som Simon. Tagit Coffe till hjälp.

Och Simon o Jerry hade Mäster Coffe till hjälp
När jag kom ner var finalerna i full gång och det bumpades till höger och vänster. "Småförarna" Alex och Victor bumpade från samma kvart till semi, och sen tog sig Alex till final av bara farten. Duktiga killar.
I Johans semi körde bl a Pålle och Henke och Johan startade som nummer tre och kom i mål som nummer tre och jag kunde lugnt träna på att filma spektaklet. Filmade även från andra semin med Macke men med Carina bredvid som kommentator så är den sekvensen inte för allas öron. Många PIP där. Sture sa att vi låter som en flock höns på rymmen...

Ju fler kockar.....eller

Herr Håkansson förbereder för nästa gren - kast med radioväska -

Gissa vem? Nej, det är inte Johan

Så var det äntligen dags för final och vi hade bänkat oss på läktaren med dricka och kamera. Tänkte i alla fall försöka få starten på film för där går ju ofta meningarna isär om vem som körde på vem. Macke startade etta med Pålle o Henke närmast men Henke fick stopp o Coffe flög in i depån för att starta om så Henke fick starta från depån. 10, 9, tut och fullt gaspådrag bakifrån och en salig röra i första kurvan.

Macke gled ut och blev påkörd av Pålle och for upp över curbsen och ut på gräset men kom ut igen och Pålles bil kom på sniskan och där kom Simon på innern och körde på Pålle och lyfte honom på sidan och förde honom med sig för att till sist köra under honom och Pålles bil vände runt och där kom Hurtig och fastnade i Pålle och fick släppa på gasen och för att inte köra på Hurtig tog Johan ytterspår och körde istället på Pålle som låg på taket men Johan körde rätt över Pålle och kom loss och kvar låg Pålles svårt misshandlade bil och sen körde Johan på curbsen, rollade men landade på hjulen och in mot stora hoppet var det närmast omvänd startordning på bilarna. Puh!!! Hängde ni med i svängarna.
Nåväl, det här är ordentliga förare så efter ett par varv var ordningen återställd.

Vill tillägga att det var rena "raceincidents" och inga medvetna fulkörningar från någon inblandad utan det är sånt som händer när det står ett gäng adrenalinfulla förare med fradga i mungiporna och horn i pannan på förarställningen. (och här hade jag infogat en smiley om jag hade vetat hur man gör).

Det var främst Pålle, Macke o Henke som slogs om pallplatserna med Simon tätt efter. Johan låg på en femteplats mest hela finalen med ett o annat dipp. Filmade en del och följde Johan över stora hoppet och sen försvann han i gropen. Var blev han av. Man ska inte lägga sig på rygg i gropen. Långt för bilvändarna att springa. Där kom han igen, utan hjälp. Sture kunde berätta sen att Johan inte legat på rygg utan han hade varit uppe i gummidäcket och planterat om lite bland växterna. Inte visste jag att Johan var trädgårdsintresserad.

Men han körde på och trots att det kom bilar i hoppet framför läktaren där jag satt så hördes Johans OS över allt annat när han kom på rakan. Det är roligt att se när Johan jagar någon på rakan för när dom bromsar så gasar Johan och tar dom på innern i kurvan. Han gjorde inga större misstag men det gick inte lika fort som det brukar. Valde för mjuka däck sa Johan efteråt.

I finalen kunde vi också njuta av "småttingarna" Jessica och Alex som rullade runt på ett imponerande sätt. Särskilt Alex som inte är så van än vid att köra med "rävarna" tog sig runt med en föredömlig körstil, gick åt sidan snyggt när det behövdes och uppvisade en stabil och mogen körning som han ska ha credit för. Alex är 10 år. Han slutade på en 7:e plats.
Jessica som hade hemmabana är också en duktig förare på uppgång. Hon kom 6:a.
Victor hade också en bra dag trots att han åkte i semin men han ska byta bil nu så nu kommer det att gå ännu snabbare. Så pass opp, nu kommer ungdomarna!

Kampen om förstaplatsen stod främst mellan Macke o Pålle och som jag ser det så var det Macke som var den snabbaste på banan. Han var dock tvungen att ta en extra tankning och det blir tappade sekunder. Han tog igen hela tiden och var i ledning på sista varvet med Pålle precis bakom när han la sig i sista hoppet innan slingan. Pip, pip sa det på läktaren bredvid mig -  Carina. Henke kom trea med Simon bara fem sekunder bakom sig.

Bilarna trivdes i det varma vädret och det var bara Mäster Håkansson och Hurtig som hade varsitt stopp.


Lilla Pallen

1:a Jessica Pålsson
2:a Alex Jönsson
3:a Victor Gunnarsson

Bästa Debutant   Alex Jönsson
Bästa B-Junior  Jessica Pålsson


Vinnare 40+

Patrik Asplund
Grattis på dig gubbe

Stora Pallen

1:a Mikael Pålsson
2:a Marcus Sandberg
3:a Henrik Nilsson
4:a Simon Boklund
5:a Johan Balsberg

TQ Mikael Pålsson

Tomas och Berne gjorde som vanligt ett bra jobb i båset och allt rullade på utan problem.
Dock hörde jag sägas att dom tjocka grillkorvarna tog slut för fort, och var har hamburgarna tagit vägen? Det knorrade tydligen i en och annan mage under dagen.

Med facit i hand. Tack till Furulund för en bra racedag och till alla goa människor som var där. Ingen nämnd, ingen glömd.

En del av er ses på Botkyrka nästa helg för SC deltävling 4.

Kommer upp på söndagen om jag får tag i kattvakt.

Kör lugnt där ute........Mamma Balsberg

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar