söndag 29 juli 2012

SYDCUPEN HALMSTAD

Igår kördes deltävling fyra i Sydcupen på Halmstad RC:s gröna och för dagen "nyklippta" bana. Det kom en liten skur på morgonen men det rann snabbt undan. Fördelen med mattracing är att bilarna håller sig rena vilket är bra när det är tätt mellan heaten.


35 potentiella vinnare hade tagit sig till banan för att fightas om placeringarna, och med bara fyra heat så var det fullt upp hela tiden. Köra, vända o mecka. Tro inte att det är någon semester att åka buggy. 


Och som alla som var där redan känner till så blev en snöplig avslutning för Johan, vilket jag återkommer till senare.
Nu tror kanske någon att, eftersom det gick dåligt för Johan så blir det inget skrivet på bloggen om tävlingen. Men det är klart att det blir. Jag fungerar inte så. Har ju förstått att jag har en liten publik där ute som läser på vår blogg och det finns fler förare än Johan att skriva om. Och dom vill jag ju inte göra besvikna. Inte heller dom som ler i mjugg när det går åt pipan för Johan. Och även om vi har en dålig racedag, och gör fel ibland så kanske någon annan kan ta lärdom och inte göra samma misstag som vi.

Nåväl, tillbaks till racet. Sedvanlig träning för att känna på underlaget o välja däck, och sedan tre kvalheat på det. Flöt på bra för dom flesta förutom för Hurtig som tydligen fått en skenande bil på halsen. Lyckades dock tygla ekipaget och dök sedemera upp i finalen. Under tiden hade han också hunnit med att knäcka ett bakre stötdämpartorn.
För Johans del gick bilen bra och han hade tänkt att köra den nya motorn som ska gå på EM men p g a regnvarning fick det bli "gamla regnmotorn nr 2" i bilen och den ylade på som vanligt. Nr 2 som gått 50 liter vid det här laget. Inga problem för en OS motor.

Johan med startnummer 2 i semi B hade en 20-minutersresa utan problem, och bjöd på sig själv och hoppade långt och fräckt i kombinationerna, men det fanns andra som inte hade det lika lätt. Med 3 minuter kvar att köra och Johan i ledning så fick Alex ett stopp som varade i 2,35 minuter. Och då låg Alex på andra plats. Fick i gång bilen igen men hade tappat för mycket. Misströsta inte Alex, framgång kommer till dom som förtjänar det och det gör du, så det är bara att vänta på att det vänder.


Efter semifinalerna var det som vanligt parc ferme och det är ju precis som det ska vara.
När Sture varit på toa eller nåt sånt, gick han bort till besiktningen och kollade och då sa killarna där att bilarna var klara, så Sture och tre till tog sina bilar till mektältet.
Några minuter senare får dom reda på att dom var diskade för att dom hämtat ut bilarna för tidigt.
Det lustiga är att samma sak hände på Sydcupen i Eksjö . Där var dock inte Johan inblandad, men även där hade besiktningen lämnat ut bilarna och förarna tagit dom, i god tro.

Dock upphävdes diskningen där efter protester från de tävlande i o m att bilarna lämnats ut.
I Halmstad stod dock diskningen fast trots att besiktningskillen tog på sig skulden för det hela. Ingen skugga dock på besiktningskillarna varken här eller i Eksjö. Dom gjorde vad dom trodde var rätt.
Tomas hade på förarsammanträdet sagt att bilarna inte fick släppas förrän han gett klartecken men i o m att killarna släppte bilarna trodde Sture att han hade missat att Tomas släppt dom. Kanske läge att se över kommunikationen mellan "tornet" och besiktningen också eftersom det är andra gången det händer.

Och jag kan berätta att när Johan ringde hem igår och berättade vad som hänt var han inte nådig. Sture var pip pip .....pip osv, och nu var det slutåkt och det blev minsann inget EM heller och jag såg framför mig hur alpsemestern gick upp i rök. Men efter en timmes medlande och för och emot här hemma så lugnade det ner sig. Alperna...här kommer jag.
Det är väl så här det är att ha en tonåring i huset, son eller dotter kvittar nog.
Och till er som har små barn hemma, ni vet vad som väntar....

Vad lär vi oss av det här då. Jo, att vara den siste som tar bilen från besiktningen hädanefter, och kanske kolla med racecontrollern att det är grönt. Något att tänka på för alla.
På SC och SM t ex är det inga problem eftersom besiktningen där uppenbarligen har befogenhet att lämna ut bilarna och det brukar gå smidigt.

Till finalen!!! I o m att Johan och tre andra försvann så var det öppet för andra att kliva in i finalen, bl a Victor som jag verkligen unnar att köra final. Och på så sätt fick Johan också "köra" final eftersom Victor körde med Johans f d mugen och med Johans gamla body. Som Johan sa, där stod jag som bilvändare i finalen och rätt vad det var kom min gamla bil förbi.
Heja Victor! Han slutade på en utmärkt sjätteplats. Körde ifrån både Hurtig o "Träben" och nån annan också.
Pallstriden blev ungefär lika spännande som en papperskorg på stan med Pålle två varv före Simon i mål tätt följd av Matte.


Höll på att glömma... Johan satte dagens snabbaste varvtid 34.301,alltid något.

Har sagt det innan här hemma att det kanske är dags att lämna över Sydcupen till de som den är ämnad för. "Nybörjarna". Börjar nästan bli lite pinsamt att A-förarna kommer och lägger beslag på finalerna hela tiden. Missförstå mig rätt nu, jag menar inte att U, B o D förarna är pinsamma utan A-förarna som envisas med att anmäla sig till cupen.

Johan protesterar lite lamt och menar att det är roliga tävlingar att köra. Oftast på bra banor.
Skulle det gå att ordna så att A förarna kör utom tävlan???? Eller nåt?

Sist men inte minst, "småttingarna" börjar bli riktigt duktiga. Alex, som har ett körsätt på banan som en del mer meriterade förare skulle kunna lära sig av och Victor som börjar hålla ihop det riktigt bra. Johan berättade också om en kille, Felix Angseryd, som körde bra och som kan bli riktigt duktig framöver.

ERIK MÅNSSON och hans kamera var på plats och på länken nedan kan ni njuta av hans allt proffsigare fotografier...

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.364037433666776.79118.359559244114595&type=1

Och på tal om Erik, gå in på RC-Racings hemsida och klicka på Tävlingsreultat så får ni upp en utmärkt sida med resultat ett par år bakåt .Allt på ett och samma ställe.


Få se om det kan bli några varv på Sätofta Raceway i morgon. Behöver några varv med den nya bilen och nya motorn innan EM.

På lördag börjar vi färden mot EM i Fehring och jag återkommer därifrån.


På återseende....... Mamma Balsberg

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar