måndag 27 maj 2013

WORLD RACE 2013 FINALDAGEN

Tog tåget ner på morgonen och solen sken i alla fall i Kristianstad. Kom till banan lagom till Johans semiträning och nu hade det börjat dugga ute. Tittade på träningen och Johan körde ruggigt snabbt. Han pressade bilen i långa kurvan innan storhoppet och jag tänkte att nu lyfter den och så får vi hämta den i nästa by.

Men inte, greppet var kanon, och som Jan Jönsson sa, man vågar ju knappt andas när Johan kommer uppe i M:et. Ska det gå vägen. Han kör ju som om han stulit bilen. Bara att hålla med.

Sen var det paus för vår del och det kördes underfinaler och El finaler, och regnet bara tilltog. Det eviga diskuterandet om däckval tog fart och det hummades både här och där.



Och när man väntar på att det ska sluta regna kan man ju göra så här. Vilket tålamod!

Så blev det dags för semi A med Johan som startade som bil 2 med en Pålsson framför sig och en precis bakom och Johan tänkte att om nu Pålle bromsar uppe i kurvan och Jessica gasar så åker jag all världens väg med riktning söderut. Men det gjorde dom såklart inte utan Pålle och Johan kom iväg snabbt och skapade ett behagligt avstånd till bakomvarande. Efterhand ökade Pålle avståndet till Johan som fortsatte att mala i säker stil. P g a regnet så blev det inga varvtider att hurra över men det var stabil körning och det räcker. På slutet hade Simon också tagit in och gick i mål på en tredjeplats. Även Jessica, Tim och Axel gick till final.
 
I semi B var det Marcus Sandberg som tog hand om täten med Schöniger, Hellsten och Hansen som jagade närmast. Fight om placeringarna och Schöniger visade att han ville ha ett ord med och så höll det på till varv 10 då Sandbergs bil dog. Elproblem. Batteriet tror jag. Och så var det fritt fram för resten att göra upp. Här var Schöniger, Hellsten och Hansen i mål på samma varv och sen rullade Marcus L, Lasse och Rune in ett varv efter.

 
Finalgänget i Nitro

 
När finalen skulle starta regnade det så där lagom ihållande tråkigt och Johan, Hellsten och Simon valde samma däck. Johan dock ett snäpp högre hårdhet än dom andra. Han chansade på att banan skulle torka upp lite vilket den tyvärr inte gjorde så återigen hamnade han lite på efterkälken och låg och körde på en sjätteplats nästan hela finalen. Tror att det finns ett litet Robertsforsspöke kvar i Johans huvud.

Schöniger var den som främst tog upp jakten på Pålle och Simon skuggade tysken. Efter dom kom Hellsten och Hansen och ingen gjorde några större misstag, men med 5 minuter kvar att köra bröt Schöniger och på så sätt fick dom flesta en "gratisklättring" och Johan slutade femma.



 
Juniorpallen i Nitro
 
1:a Jessica Pålsson
2:a Axel Borell
3:a Alex Jönsson
 
 


40+ Finalen
 
1:a Mattias Noren 
2:a Lasse Carlsson
3:a Daniel Sarwall

 
 

 Bästa Juniorer El
 
1:a Axel Borell
2:a Lasse Lundberg
3:a Patrick Petersen
 
Titta på lille Patrick som kör för Modelbilklubben SOS i Danmark.
 Blicken säger allt. Nästa år så.....
 
SOS har en superfin och teknisk buggybana som vi gärna kör och tränar på. Värd ett besök om ni inte varit där än.
 

 

Elpallen
 
1:a Rune Gustavsen
2:a Axel Borell
3:a Magnus Nilsson
 
Plus två glada Furulundare med topptrimmade maskiner i händerna. Tjo va det gick på rakan.







 

 
Nitropallen
 
1:a Mikael Pålsson
2:a Simon Boklund
3:a Martin Hansen
 
 
Som vanligt en bra tävling på en bra bana med proffsig personal på plats. Micke O gjorde ett gott jobb som RC och tidtagningen fungerade bra precis som den brukar och kiosken gjorde sitt med fräscha tillbehör till burgarna. Har sagt den innan och kan säga det igen. Furulund vet hur man arrangerar en bra tävling.

TACK!, Patrik Stigenberg med pappa för hjälp i depån. Johan känner sig sååå trygg med Patrik som tankhjälp för han vet att lägger han sig på rygg är Patrik ute på banan på en millisekund. Hade man ställt Patrik mot en buggybil på rakan och sagt, klara, färdiga gå, så garanterar jag att Patrik hade varit först borta i svängen.

Sören Hempel har lagt in bilder på Facebook som är riktigt bra men dom vågar jag inte sno för det står "all rights reserved" under varje bild, och jag förmodar att det betyder "se men inte röra". Får väl kontakta honom och se vad jag kan göra.

Nästa helg är det faktiskt "buggyfritt" även om Sture knorrar lite och säger att det behöver köras in en ny OS och testas lite ditt o datt. Får bli i mitt veckan i så fall.

Glöm inte paraplyet......Mamma Balsberg



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar