lördag 25 maj 2013

WORLD RACE Dag 2

Det började som stora skvaldagen men nu skiner solen över banan igen. Först kördes sista träningsrundan vilket jag hade noll koll på så att när Johan "bröt" efter två minuter trodde jag att det var något som var sönder. Sms till Mekanikern. Nejdå, gick ut på fel däck. Det var då jag la i överväxeln och tänkte, FEL DÄCK, sumpar dom första kvalheatet för att dom gått ut på fel däck! Det var ju inte så att han körde runt på 50 sekundersvarv. Sen höjde jag blicken och såg att det stod träningsrunda på skärmen och det var då jag la i lågväxeln igen. Lugn o fin Mamma Balsberg.

SEN var det dags för kval 1 och Johan hade uppenbarligen hittat rätt däck för han gick i mål på tredje tid 2 sekunder efter Pålle och en halv hundring efter Schöniger. Satte även dagens första 32 tid på sista varvet. 

Kval 2 och Johan kom över slingan sent men kom snabbt upp på andra platsen och höll sig där resten av tiden. En annan förare strulade till det för Johan lite på varv 6 och där gick fem sekunder till spillo. Pålle först förstås, 5 sekunder före Johan. Sandberg trea 2 sekunder efter Johan.


Efter två kval.

Tittar lite i dom andra heaten och ser att Hellsten som bytt märke i år hänger med bra. "Lille" Axel Borell är också med och detta är bara andra året han kör buggy. Starkt. Hoppas att Alex Jönsson också får fart på grejerna och jag har sett att det blir Juniorfinal ikväll för dom under 15 så det ska bli spännande att följa. Och så "gubbfinal" förstås. Heeeeja Hurtig, nån mer som är över 40.......

Nu ska jag sticka och fixa lite mat......

Och nu körs omgång tre. Kommer lagom för att se Johans heat och nu blir det fight i toppen mellan Pålsson, Balsberg och Sandberg. Pålle i topp och Johan och Marcus "kivas" om plats 2 och 3 och sen tappar Pålle lite på ett varv och Marcus tar täten och sen är det Pålle och Johans tur att slåss om placering 2 och 3. Fort går det och Marcus tar heatet drygt 1 sekund före Pålle som är 1,5 sekunder före Johan. Alla tre på 10 varv. Tight racing.

Grupp 3 i gång och där ligger just nu Hurtig i topp men tappar till slut till Marcus Larsen.

I grupp 4 är Axel Borell med och kör i toppen igen. Hallå "tornet". Kameran hänger sig.

Så är det dags för "värstingarnas" sista kval. Johan upp i topp efter ett par varv och håller den till varv fem då Pålle som flåsat honom i vingen tar sig förbi. Men Johan tar upp jakten och flåsar tillbaka så om Pålle har något kol extra är det dags att lägga på det nu. Pålle i mål som 1, Johan 1,5 sek bakom och Marcus trea. Johan satte dagens snabbaste varv med 31.909.

Vilken körning Johan har presterat idag. Bara att lyfta på hatten. Eller gipset!
Han har aldrig kört snabbare på Furulund och många visade stort intresse för bilen och undrade över setuper och däck. Och sen var ju förstås Johan i form också.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar